Dovolená jako z hororu: Krvavý masakr na jachtě přežila jen jedenáctiletá dívka

Plavba hrůzy: Krvavý masakr na Bahamách přežila jenom jedenáctiletá dívka
Zdroj: Unsplash

Pro rodinu Duperraultových to měla být dovolená snů. Plavba po Bahamách se ale proměnila v noční můru. Co se v roce 1961 stalo na palubě jachty Bluebelle?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 15. 11. 2022 11:00

Arthur Duperrault byl čtyřicetiletý, dobře placený oftalmolog z Winsconsinu, který měl ženu a tři děti. Byl se vším spokojený, měl však jeden sen. Vydat se z Floridy na Bahamy na jachtě. A tak začal šetřit, až se jednoho krásného dne stal sen skutečností... a hororem.

Zkáza jachty Bluebelle

Kolem poledne 13. listopadu si jeden z členů posádky tankeru Gulf Lion všiml ve vodě muže, který plul s mrtvou dívkou. Byla to Duperraultova nejmladší dcera René. Trosečník se po vytažení na palubu představil jako Julian Harvey, což byl Arthurův přítel z druhé světové války. A začal vyprávět, co děsivého se na jachtě událo.

Den předtím zasáhla loď náhlá a velmi silná bouře. Zlomil se hlavní stěžeň a došlo k výbuchu plynu, kvůli čemuž Bluebelle vzplála. Harvey jako zázrakem přežil. Ze záchranného člunu pak již jen pozoroval, jak se jachta pomalu potápí. Z vody se mu podařilo vytáhnout pouze René. Snažil se ji oživit, ale marně.

Návrat z hrobu

Zde by mohl tragický příběh dovolené snů skončit. Jenomže o čtyři dny později spatřil Nicolaos Spachidakis, druhý důstojník řecké nákladní lodi Captain Theo, plout na vodě malý korkový vor. Na něm byla jedenáctiletá Terry Duperrault, kolem které se motali hladoví žraloci. Byla dehydratovaná a její zdravotní stav byl kritický. Nedokázala dát dohromady ani jednu větu.

Po chvíli ztratila vědomí a probrala se až v miamské nemocnici, kam ji transportoval vrtulník. Když se konečně trošku vzpamatovala, pověděla policii hroznou pravdu. Všechny zabil Julian a také potopil loď. Terry se zachránila jen díky korkovému voru, na němž plula dlouhé čtyři dny a noci. Měřil jen metr a půl. Celou dobu mohla pouze sedět a mezi halucinacemi se modlit o záchranu.

Vražda kvůli penězům

Když se Julian dozvěděl o dívčině záchraně, spáchal sebevraždu. Následné vyšetřování odhalilo, že měl velké finanční problémy. Na jachtě se plavila i jeho žena Dene, po které by, v případě její smrti, získal tučnou pojistku. Duperraultovi se zkrátka jen vyskytli v nesprávný čas na nesprávném místě. Odstranil je jen kvůli tomu, aby ho nemohli udat. O Terry byl přesvědčený, že se utopí. To však nebyla jediná podezřelá událost v jeho životě. Už vyvázl živý z několika smrtelných nehod.

Terry adoptovala sestra jejího otce. V dospělosti se vdala a porodila děti. Mezitím se snažila vyrovnat s prožitým traumatem. V roce 2010 napsala s psychologem a expertem na přežití Richardem Loganem knihu Alone: Orphaned on the Ocean (Samota: Osiření uprostřed oceánu).

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Bluebelle

Ciekawostkihistoryczne.pl: 11-latka osierocona na oceanie

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články