Drsná dovolená: 8 nejnebezpečnějších měst světa, kde vám hrozí, že se nevrátíte živí a zdraví

Drsná dovolená: 8 nejnebezpečnějších měst světa, kde vám hrozí, že se nevrátíte živí a zdraví
Zdroj: Wikimedia Commons/MSchlauch, Public domain
Bezpečnost se v Bogotě za poslední roky zlepšila, stále však dochází k únosům za výkupné a teroristickým útokům.O Mogadišu, hlavním městě Somálska, se říká, že smrt tam číhá na každém kroku.San Pedro Sula v Hondurasu je velmi nebezpečné město. Má velmi vysoký počet vražd. Největší problém v Caracasu představuje obchod s drogami, vraždy a opět únosy.+ 2 fotky+ 3 fotky

Chtěli byste se letos podívat do míst, která jsou všechno, jen ne nudná a plná zaměnitelných hotelů? Lákají vás neznámé končiny? Proč ne. Ale než si sbalíte kufry, podívejte se nejprve na přehled osmi nejnebezpečnějších měst světa. Tam byste rozhodně jezdit neměli.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 23. 05. 2022 14:00

Než se vydáte do nějaké exotické destinace, měli byste si o ní raději vše dopředu zjistit. Ministerstvo zahraničí navíc doporučuje registrovat se do databáze DROZD, díky které je schopno pomoci občanům v nouzi. A nezapomeňte také na pojišťovnu. I když v rizikových oblastech vás může odmítnout pojistit...

Port Moresby, Papua Nová Guinea

Někomu by mohlo toto město připadat jako skutečný ráj. Písečné pláže lákají k dlouhým procházkám a teplota okolo třiceti stupňů je jako stvořená pro bezstarostnou dovolenou. Ve skutečnosti ale jde o nejnebezpečnější město v celé Oceánii. Ulice jsou totiž plné raskolských gangů. Jejich členové se zcela beztrestně pohybují po městě s mačetami a automatickými zbraněmi.

Zdrojem násilné trestné činnosti je extrémní chudoba a nezaměstnanost. A aby toho nebylo málo, bojují místní ještě s virem HIV. Týdně zde má dojít až ke třem vraždám. Výjimkou nejsou ani krádeže aut a znásilnění.

Port-au-Prince, Haiti

Největším problémem hlavního města Haiti jsou demonstrace. Nedostatek policejních složek nahrává tomu, že vládu přebírají zločinci. Na denním pořádku jsou vraždy, únosy a ozbrojené loupeže. Haiti je rovněž jednou z největších tranzitních zemí pro pašování drog do Spojených států. A nejen to.

Časté jsou také přírodní katastrofy - záplavy, hurikány a zemětřesení. Pokud bychom se tam ale přece jen vydali, je dobré vyhnout se demonstracím s politickým podtextem, neprocházet se po městě v nočních hodinách a necestovat hromadnou dopravou, je totiž plná kapsářů. A hlavně se nebránit. Mohlo by to dopadnout opravdu špatně.

Na další nebezpečná města se můžete podívat do galerie...

Zdroj informací:

Kronikidziejow.pl: Najbardziej niebezpieczne miasta świata – lista TOP 8 miast, w których trzeba uważać!

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články