Influencerka Dominique Alagia (17): Ti nejlepší mohou na TikToku vydělat i 400 tisíc měsíčně, ale je to psychicky náročná práce

Pozvání Milušky Bittnerové do talkshow Na kafeečko tentokrát přijala influencerka Dominique Alagia.Sedmnáctiletá influencerka je skutečnou královnou sociální sítě TikTok, kde ji sleduje 700 tisíc fanoušků.Dominique se svým tatínkem, který pochází z Itálie.Tatínek Dominique trpěl rakovinou, ze které se úspěšně vyléčil. Přesto mladá žena tvrdí, že to bylo velmi náročné období a psychicky se s tím těžko srovnávala.+ 5 fotek+ 6 fotek

Pozvání do talkshow Miluše Bittnerové Na kafeečko tentokrát přijala jedna z našich nejmladších a nejúspěšnějších influencerek Dominique Alagia. Upozornila na sebe v soutěži SuperStar a na sociálních sítích ji sledují statisíce mladých lidí. Promluvila o zásadním momentu svého života, kdy její otec prodělal rakovinu, a nastínila také, kolik si úspěšná influencerka může měsíčně vydělat.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 21. 09. 2022 09:00

Sociální síť TikTok má v Česku na 2 miliony uživatelů, přičemž 700 tisíc z nich sleduje právě Dominique Alagiu„Úspěšný influencer, o kterého mají firmy zájem, protože má hodně sledujících a slušné dosahy, si může vydělat i přes 100 tisíc měsíčně, klidně i 400 tisíc," prozrazuje jedna z nejmladších, ale také nejvlivnějších osobností v českém virtuální prostoru.

Ceny za spolupráci podle ní u méně vlivných influencerů začínají na 5 000 korunách za jeden reklamní příspěvek, ale s rostoucím počtem sledujících a zvyšujícím se dosahem to může být i 70 000 korun za jednu kampaň od velkých firem.

Dominique Alagia je jiná, než vrstevníci

V rozhovoru s Miluškou Bittnerovou Alagia přiznává, že jí sláva vzala kousek dospívání a je pro ni nemyslitelné, aby se bavila stejně jako její vrstevníci. „Nemůžu dělat to, co dělají lidé v mém věku, užívají si na párty a svého mládí. Já si také užívám, ale v soukromí. Nemohla bych jít do klubu nebo na párty, protože je mi to nepříjemné a lidé na mě zírají," říká influencerka, podle které si mnohdy lidé myslí, že je namyšlená nebo na drogách, ačkoli ona se jen necítí ve své kůži a je smutná.

Dny sedmnáctileté influencerky se tak skládají ze schůzek a tvoření - z části placeného - obsahu na TikTok. Říká, že dříve vstávala v 11 dopoledne, což si nyní nemůže dovolit, a na nohou je tak už v 8 ráno. Smlouvy o spolupráci za ni však s firmami musejí podepisovat rodiče, protože není plnoletá. Je to psychicky náročné, ne fyzicky jako jiná práce, proto to možná někteří lidé neberou vážně," míní Dominique.

Den s influencerkou

Jak vypadá takový den influencerky?

Můj den poslední dobou probíhá tak, že ráno vstanu v 8 hodin. Předtím jsem vstávala později. Když jsem měla volno, třeba i v 11 nebo ve 12 hodin, což je hodně pozdě, protože jsem točila třeba do čtyř do rána. Měla jsem hodně posunutý režim, teď chodím spát brzo a vstávám také brzo. Většinou vstanu, obléknu se, jedu na byt vyřizovat nějaké věci, odepíšu na e-maily, jedu na nějakou schůzku a potom na další a nebo zpátky domů.

Ohledně čeho máte ty schůzky?

Jsou buď ohledně spolupráce, anebo to znamená, že jdu točit nějaký rozhovor nebo podcast, video pro spolupráci nebo jsou to workshopy herectví, kterému se teď hodně věnuji.

Kolik si vydělá influencer

Když máme menšího influencera, než jste vy, například s nějakými 500 tisíci odběrateli, kolik si může za jeden post účtovat?

Záleží, jaké má dosahy a jaký má počet sledujících, ale asi dost. Už to není malá částka, která se pohybuje třeba od 5 do 10 tisíc. Může se to pohybovat od 10 tisíc do 20, 25 tisíc - záleží, jakou cenu má ten člověk stanovenou a jaká je to firma. Když je to větší firma, tak si může říct víc, protože klient na to má a může zaplatit větší kampaň. A když to použijí do reklamy - že firma to video zaplatí, aby se doporučovalo na sociálních sítích jako reklama - tak za to si můžete říct víc.

Kolik si tedy může na TikToku menší influencer, než jste vy, vydělat za měsíc? Když máme třeba těch 500 tisíc sledujících?

Je to opravdu dost a záleží, kolik si člověk vezme spoluprací. Když si vezme třeba dvě velké kampaně, může za jednu dostat i 70 tisíc. Když takové vezme tři, tak už si to můžete spočítat.

Odpovídáte podobně, jako když se na peníze někdo zeptá mě, což je v pořádku. Tak pojďme udělat průměr. Kolik si průměrně může za měsíc vydělat slušný TikToker? Nechci, abyste mi říkala vaši částku.

Úspěšný influencer a člověk, který má hodně velké dosahy a firmy o něj mají zájem, si může měsíčně vydělat přes 100 tisíc, klidně i 400 tisíc.

Takže to influencerství není vůbec špatná práce!

Není. Jen je to psychicky náročné, ne fyzicky jako normální práce, proto to občas někteří lidé neberou vážně. To slýcháme často, je to normální a chápu to. Já netvrdím, že to mám těžší. Obdivuji lidi, kteří chodí do práce, jsou tam celý den a makají rukama. Je to prostě jen jiný směr. Pro nás je to psychicky náročné, protože naše hlava pracuje 24/7.

Kvůli TikToku jsem jiná než vrstevníci

Nepřišla jste kvůli TikToku o kousek dětství?

Nemůžu dělat to, co dělají lidé v mém věku, kteří si užívají na párty a svého mládí. Já si také užívám, ale v soukromí. Nemohla bych jít do klubu nebo na párty, protože je mi to nepříjemné a lidé na mě zírají. Třeba jenom sedíme a lidé řeší, jestli mi něco není nebo jestli nejsme na drogách. Přitom tam jenom sedím a jsem smutná, že mě to tam nebaví. Proto jsem už dlouho nikde nebyla.

Takže se stýkáte jenom s lidmi, kteří jsou na to podobně jako vy?

Většinou ano. Ze začátku to tak nebylo, šla jsem ráda s kamarády na párty, ale časem to člověka přestane bavit, protože lidé si tam dovolují věci, které nejsou úplně normální. A to dětství jsem tak úplně neztratila. Já jsem zvyklá odmala se tak nějak osamostatňovat, jenom to proběhlo hrozně rychle.

O čem ještě promluvila Dominique Alagia?

  • O rakovině svého táty
  • O paranormálních jevech v zámku, kde bydlela
  • O svých začátcích na sociálních sítích
  • O svém kritizovaném působení v SuperStar
  • O svém vztahu s Honzou Michálkem

Zdroj náhledové fotografie k článku: Lifee.cz/talkshow Na kafeečko

Související články

Další články