Navštívili jsme Starosuchdolskou restauraci z 5. dílu nové řady pořadu Ano, šéfe!, a čekali jsme, že zde najdeme sympatické ukrajinské kuchařky s majitelkou, paní Olenou, v čele. Podnik ale po natáčení se Zdeňkem Pohlreichem změnil majitele a nově si můžete v suchdolské restauraci dát gruzínské speciality stejně jako českou klasiku. Kolik jsme zaplatili za tři jídla?
V pátém dílu nové řady pořadu Ano, šéfe! nedosáhla majitelka Olena se svým ukrajinským personálem na slavnou nálepku Zdeňka Pohlreicha - natolik byl nespokojený s jejich kuchyní. Dost možná také proto paní Olena ukončila podnikání a Suchdol se rozhodla opustit.
Starosuchdolská restaurace má tedy dnes nového majitele a nabízí nejen českou klasiku, jako jsou Pohlreichem často zmiňované výpečky s domácím bramborovým knedlíkem, ale také gruzínské speciality. V lednicích se chladí gruzínské limonády i víno, podnik voní jejich typickým masem. Přesto podnik zeje prázdnotou i během otevírací doby, která je od 12 do 21 hodin. Podle reportáže Extra.cz má ale nový majitel s restaurací velké plány - jaké jsou a jak budou úspěšné, to ukáže teprve čas.
Doporučené video: Oblíbený pořad Ano, šéfe se úspěšně vrací na televizní obrazovky. V jednom z dílů se dozvíte, jak má vypadat sladkokyselá omáčka podle Zdeňka Pohlreicha
V restauraci z Ano, šéfe! jsou dnes gruzínské speciality
Ceny zůstávají v suchdolské restauraci na podobné cenové hladině jako za předchozí ukrajinské majitelky. Boršč se zakysanou smetanou vyjde na 89 korun, česnečka s krutony jen na 59 korun. Hlavní jídla jsou zajímavým mixem typicky české a typicky gruzínské kuchyně a z kvality jídla je možné usuzovat, že částečně nejde o polotovary, ale o domácí výrobu.
Vepřové výpečky zde prodávají za 189 korun, steak z krkovice s fazolkami a americkými bramborami za 219 korun, a nechybí ani gruzínská specialita kebab v lavaši s domácí šípkovou omáčkou. Ikona české gastro scény, smažený sýr s hranolkami a tatarkou zde stojí 179 korun. Redakce Extra.cz, která byla aktuální jídelní lístek zdokumentovat, zaplatila za 3 jídla a 3 pití 927 korun, přičemž platit je možné pouze v hotovosti.
Vizuální smog a špinavá zelená fasáda zůstávají
Pokud tedy můžeme tvrdit, že co se týká jídla, stojí si Starosuchdolská restaurace nyní na slušné úrovni vesnické hospody/restaurace, jisté minusy zde stále zůstávají. A dost možná jsou také důvodem, proč je podnik stále poloprázdný. Jedovatě zelená fasáda budovy je už roky oprýskaná a zanesená prachem, vchodové dveře jsou v područí celé armády poutačů a tabulí s křídovými nápisy, které dokáže přečíst jen expert na hieroglyfické písmo.
Restauraci nepřidávají na útulnosti ani strmé schody, které návštěvník musí ze všeho nejdříve zdolat, aby vůbec do podniku umístěného v prvním poschodí mohl vejít. Zda se v Suchdole uchytí gruzínské pokrmy, nebo restaurace brzy přivítá dalšího nového majitele, o tom rozhodnou jedině lidé, kteří zde budou ochotni utrácet své peníze.
Na aktuální fotografie suchdolské restaurace z 5. dílu pořadu Ano, šéfe!, a také jídla, která zde aktuálně podávají, se můžete podívat v naší fotogalerii.