Restaurace U Jelena z druhého dílu nové řady pořadu Ano, šéfe! změnila krátce po natáčení místo působení. Majitel David se rozhodl přestěhovat podnik do Hustopečí nad Bečvou, kde platí třetinový nájem. Pojďte se spolu s námi podívat na exkluzivní fotografie jídel, která zde aktuálně hostům nabízí, i s jejich cenami. V čem David neposlechnul Zdeňka Pohlreicha?
Druhý díl pořadu Ano, šéfe! se odehrává v podniku U Jelena v Drahotuších na Přerovsku, ale málokdo už ví, že nedlouho po skončení natáčení se restaurace pod stejným jménem v tichosti přesunula do Hustopečí nad Bečvou, nedaleko Valašského Meziříčí. Z bohaté fotogalerie je patrné, že s novou budovou si majitel David polepšil a že se znatelně proměnila také jeho aktuální nabídka jídel.
Doporučené video: Zdeňka Pohlreichová v talkshow Na kafeečko
Restaurace z Ano, šéfe! změnila působení
Podle majitele restaurace Davida bylo stěhování ku prospěchu věci a citelně si tímto krokem polepšili. Nájem mají v nové obci třetinový a budova je v o poznání lepším stavu. Samolepka s hvězdičkou od Zdeňka Pohlreicha se ale pochopitelně stěhovala společně s podnikem. „Našli jsme lepší prostory – vzdušnější, příjemnější, čistější, za méně peněz, takže máme menší náklady. To je pro podnikatele důležité. Udělali jsme to ráz na ráz,“ popisuje David v exkluzivním rozhovoru pro Extra.cz.
S novým začátkem přišly lepší tržby i nálada. „Lidé nás tu krásně přijali, návštěvnost se nám zvedla – hlavně obědy. Jsme kousek od hlavního tahu mezi Valmezem a slovenskými hranicemi, a to také udělá své. Těch obědů prodáme markantně víc, prostě je to o dost lepší,“ pochvaluje si dnes spokojeně David, který díky příhodným podmínkám ani nemusel tolik navyšovat ceny jídel.
Polévka za 35 nebo zdarma, smažák za 155 korun
Srdce zaplesá při pohledu na aktuální jídelní lístek – polévku nabízejí U Jelena za 35 korun, k menu je dokonce zdarma. Populární smažený sýr vyjde 155 korun, hrachová kaše s klobásou na 135 korun a hovězí flank steak s pepřovou omáčkou a hranolkami „jen“ na 205 korun – a jde o nejdražší položku denního menu. Kvalita jídla je přitom velice dobrá, jak je patrno z fotografií, které na místě pořídila redakce Extra.cz.
Pravda je, že v této otázce David neposlechnul dobrou radu Zdeňka Pohlreicha. „Tak ta cenová politika na Moravě přece jen není jako v Praze. Kdybych to udělal úplně přesně, jak mi pan Pohlreich radil, tak bych to tady jedl podle mě sám. Museli jsme to vyřešit tahle,“ tvrdí David. „Chápu jeho názor, že to děláme zadarmo, ale bohužel. Když se podíváte na meníčka v okolí, tak si myslím, že to máme průměrně. Lidé jsou spokojení,“ říká majitel s tím, že náklady teď nemá tak velké, aby lidem nemusel cenově vyjít vstříc.
Na unikátní fotografie bývalých a nových prostor restaurace U Jelena, a také na jídla, která zde aktuálně připravují, se můžete podívat v naší fotogalerii.