Mladý podnikatel David z restaurace Na Čertovce v Orlických horách je z návštěvy Zdeňka Pohlreicha nadšený. Po natáčení pořadu Ano, šéfe! prošel jeho podnik velkými změnami, stejně jako jídelní lístek. David se musel vyrovnat nejen se ztrátou kuchaře, ale také své dlouholeté partnerky. Pojďte se spolu s námi podívat na exkluzivní fotografie aktuálních jídel a také zrekonstruovaného interiéru restaurace.
Čtvrtý díl pořadu Ano, šéfe! nás zavedl do Orlických hor, nedaleko turisty milované vyhlídky Dolní Morava. Restauraci a penzion Na Čertovce provozuje spolu s dalším, druhým podnikem, mladý podnikatel David. Ten měl ještě před rokem velký problém s tím získat u svého personálu autoritu. A byl to právě Zdeněk Pohlreich, kdo mu v tomto ohledu pomohl získat sebevědomí. „Na natáčení vzpomínám velice příjemně. Otevřelo mi oči, dalo spoustu zkušeností, které jsem neměl kde jinde nabrat, byla to jízda,“ pochvaluje si v rozhovoru pro Extra.cz David, který je plný optimismu z nových začátků.
Ano, šéfe! Na Čertovce: Vyhlášené bramboráky i Pohlreichovi pstruzi zůstali
Změny jsou Na Čertovce patrné na první pohled. Zmizela například nevzhledná a zatuchlá podlaha se špinavým kobercem, která byla Zdeňku Pohlerichovi trnem v oku. Teď se podnik pyšní zbrusu novou dřevěnou podlahou, díky které vypadá interiér čistě a útulně. „Vyměnili jsme kuchaře, v restauraci jsme vymalovali, trochu to protřídili, udělali podlahu, malinko rozšířili zahrádku, a do budoucna si ještě hrajeme s personální stránkou a s obměnou jídelního lístku. Nastartovalo nás to,“ potvrzuje David.
Na jídelním lístku, který je značně osekaný, jsou typicky česká jídla, na kterých se David shodnul se Zdeňkem. „Počkáme, ať lidé mohou přijet ochutnat to, co jsme vařili se Zdeňkem, co jsme si za ten rok vyzkoušeli a napilovali, a ke konci roku bychom do toho rádi dali něco ze sebe. Ukázat, že jsme se něco naučili a že to něco dalo nejen mně, ale i týmu,“ odhaluje podnikatel své plány do budoucna. Polévku si zde dáte za 85 korun, vyhlášené pikantní čertovské ragú v bramboráku za 279 korun. Zůstal také Caesar salát s kuřecím masem za 219 korun. „Budeme to spíše držet v té české klasice. To, co umíme, a díky čemu jsme v okolí známí. Jsou to ty bramboráky, spíše si s nimi budeme hrát a budeme je pilovat. Do budoucna bychom chtěli o víkendu rozjet i nějakou tu grilovačku,“ překvapuje David.
Čerstvého pstruha na alsaský způsob se smetanou, kterého podniku na míru vytvořil Zdeněk Pohlreich, si můžete dopřát za 379 korun. „Pstruh by zůstal, tam bychom jen uvažovali nad různými úpravami, protože s tou smetanou to není pro každého, ta je dost těžká, tak bychom udělali víc možností. Jednu variantu víc fresh na léto, a s tou smetanou něco zemitějšího na podzim,“ dodává majitel.
David přišel o partnerku i o kuchaře, získal sebevědomí
Natáčení pořadu Ano, šéfe! zasáhlo také do Davidova osobního života. S přítelkyní, se kterou žil pět let a která mu stála po boku také během natáčení, už není. Dlouho však sám nevydržel a už má oporu v nové ženě svého života. Jak sám říká, potřebuje mít někoho, komu si může večer postěžovat. A z Davidova života a kuchyně odešel také kuchař. „Kuchař už tady nepracuje, ten nám tady potom vydržel jen necelý měsíc. Těžko říct, co se v něm zlomilo, ale zřejmě mu prostě narostl hřebínek,“ krčí rameny David, který si z jeho odchodu dlouho těžkou hlavu nedělal - ostatně, po vzoru Zdeňka.
Byl to právě Zdeněk Pohlreich, kdo Davidovi pomohl v tomto smyslu „do sedla“. Teď si u personálu buduje skutečnou autoritu. „Vždycky jsem věděl, že je to potřeba, ale byl tam strach – strach, že si dovolím něco říct, bude to moc, a bude tam právě reakce toho kuchaře. Že ze dne na den přijdu o veledůležitého člověka, a co pak,“ svěřil se mladý podnikatel. „Jenže tohle mi pomohl Zdeněk odbourat a už na to tolik nekoukám. Podnikání nejde dělat se strachem,“ uzavírá David.
Na exkluzivní aktuální fotografie z podniku, který ve čtvrtém dílu nové řady Ano, šéfe! navštívil Zdeněk Pohlreich se můžete podívat v naší fotogalerii.