5 věcí, co vám prolétnou hlavou, když vaše dospělé dítě odejde z rodného hnízda

Po odchodu potomka nesmutněte.
Zdroj: Pixabay
Po zaklapnutí dveří určitě vzpomínáte, jak vaše dítě vypadalo jako malinké....jak jste s ním chodila ven...Vaše dítě už má ale svůj život.Neležte v posteli...+ 1 fotka+ 2 fotky

Odchod dospělého potomka je pro každého rodiče těžký. Náhlé liduprázdné ticho je totiž nezvyk. Najednou po vás nikdo nechce teplé jídlo ani finance navíc, a to ve vás může způsobit pocit, že jste nepotřebná. Zkuste ale volný prostor využít naplno, jelikož odchod dítěte přeci není konec světa. I přesto vám po zaklapnutí zámku prolétne hlavou těchto pár věcí.

Redaktor
Redaktor 20. 03. 2018 10:05

1. Co budu dělat?

Je jasné, že budete mít najednou pocit, že nemáte co dělat. Péče byť o dospělé dítě zabere dost času. To o ni sice nestojí, ale vy jako máma se přeci musíte činit, a tak perete, vaříte, žehlíte a děláte, že vám to nevadí. Teprve když dítko skutečně odejde, zjistíte, že vám to vlastně opravdu nevadilo.

2. Sama s manželem?

Získala jste čas i prostor, který byste měla náležitě využít. S manželem. Jenže jak na to, když jste byla léta zvyklá, že vám někdo soukromí narušuje? Začněte pozvolna tím, že si s manželem určíte rituály, které znova osvěží váš vztah. Nakonec budete ještě rádi, že vaše dcera nebo syn si odešli budovat svůj domov.

3. S kým si budu povídat?

Pokud jste měla se svým potomkem dobrý vztah, mohla jste si s ním pokecat mnohdy lépe než s kamarádkou. Těšila jste se, až přijdete z práce, prodrbete s ním celý večer a konečně se vám uleví. Teď vaše společné chvilky odpadly a vy nevíte, co by, ale nezoufejte. Jsou přece telefony, takže spolu můžete hovořit směle dál. Jen to bude na dálku.

4. Rada nad zlato

Občas se stane, že člověk zkrátka neví, co si má vzít na sebe. Mnohdy si pak vybere něco, co mu vůbec, ale vůbec nesluší. Kolegyně v práci bezostyšně lžou a vy se nikdy nedozvíte, jak vlastně vypadáte. V tu chvíli na scénu nastupovalo kritické dítě, které vám vždycky řeklo, co vám nesluší. Teď už se v tomto ohledu musíte spolehnout sama na sebe.

5. Pocit úzkosti

Až úzkostnou bolest v srdci může způsobit, když se odstěhuje vaše dítě. Najednou po bytě nikdo neběhá, nekřičí, nevypráví a v neposlední řadě vás neštve. Budete se divit, ale to vám ve skutečnosti bude chybět nejvíce. To, že se nemůžete rozčilovat z lásky k někomu.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články