Biatlonistka Gabriela Koukalová: Přiznala problémy s anorexií a chce být konečně šťastná

Gabriela se potýkala s anorexií deset let.
Zdroj: Instagram
Gabriela nedávno vydala svojí autobiografii "Jiná".Biatlonistka Gabriela Koukalová: Přiznala problémy s anorexií a chce být konečně šťastnáBiatlonistka Gabriela Koukalová: Přiznala problémy s anorexií a chce být konečně šťastnáVelkou podporou je jí manžel Petr Koukal.+ 1 fotka+ 2 fotky

V poslední době se média zaměřují na biatlonistku Gabrielu Koukalovou (28) a vlastně není divu. Přiznala, že deset let bojovala s anorexií a nyní bojuje o to, aby byla ve svém životě šťastná. Dala si tedy pauzu od sportu a napsala o sobě knihu.

Veronika Hándlová
Veronika Hándlová 14. 04. 2018 19:11

Už na první pohled zaujme nejen každého muže, jak je Gabriela Koukalová krásná. I proto každého překvapilo, když vyrukovala s tím, že se neuvěřitelných deset let potýkala s anorexií, bulimií a dost možná kombinací obojího. Problém odstartoval už trenér juniorského týmu, kdy jí v jejích sedmnácti letech dával najevo, že je obézní.

Jak je vůbec možné, že se jí to podařilo tak dlouho tajit? „Utajíte to celkem bez problémů. Co já vidím v rámci některých onemocnění a pacientů, utajíte skutečně všechno, když chcete. To není problém to nějakým způsobem skrývat,“ tvrdí výživový odborník Richard Pfleger v rozhovoru pro DVTV.

To, že stravovací návyky naší sportovkyně nejsou úplně v pořádku, odhalil její manžel Petr Koukal, který situaci ihned začal řešit. Gabriela se nemohla zbavit pocitu, že když si dá po tréninku větrník, musí ho jít hned vyzvrátit. Ve své autobiografii se ze svých problému zpovídá.

Koukalová si nyní dává od sportu pauzu. Nechce zase dojít do fáze, kdy jedla po vzoru modelek namočené vatové tampónky místo běžného jídla. Nyní se biatlonistka zotavuje a vyrovnává sama se sebou. Jistě se brzy dostane do formy, když vyhrála na olympiádě v Soči (2014) dvakrát stříbro a byla celkovou vítězkou Světového poháru v biatlonu 2015/16. Úspěchů má za sebou více než dost.

 

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články