Sklony k depresím i šance na svatbu: Co všechno dokáže prozradit prsteníček o vaší povaze?

žena, šál, venku
Zdroj: Pixabay.com
Ženám s dlouhým prsteníčkem jdou vytrvalostní aktivity.Logické úlohy zvládají levou zadní.Mají také sklony k promiskuitě.Naopak ženy se stejně dlouhým prsteníčkem a ukazováčkem hledají partnera na celý život.+ 3 fotky+ 4 fotky

Prsteníček je bezpochyby nejkrásnějším z prstů naší ruky. Věděli jste, že se nachází ve zlatém řezu ruky? Krom toho má tu čest nosit nejdůležitější prsten našeho života – „snubák“. Co nám může jeho délka prozradit o naší osobnosti? Nejprve si ho porovnejte s ukazováčkem a odhalte své dovednosti.

Jana Jánská
Jana Jánská 03. 11. 2020 16:37

1. Prsteníček je delší než ukazováček

Je to způsobeno během prenatálního vývoje častějším působením mužskému hormonu testosteronu.

Vytrvalostní aktivity: Vyšší testosteron v těle matky během těhotenství dodává ženám sílu a ony tak levou zadní zvítězí třeba v maratonu.

Logické úlohy: Rubikova kostka vám nedělá vůbec problémy a celkově všechny dovednosti související s prostorovou představivostí. Carl Pintzka, výzkumník z NTNU, se zabýval vlivem testosteronu na ženskou orientaci v 3D prostoru. Některým z účastnic dal pár kapek testosteronu nebo placeba. A právě ty ženy, které dostaly testosteron, vyřešily všechny úlohy lépe než zbylé účastnice.

Promiskuita: Studie publikovaná v časopisu Biology Letters uvádí, že promiskuita je častější u žen, které ještě v děloze častěji přišly do styku s testosteronem.

Náklonnost k ženám: Máte prsteníček své ruky o mnoho delší než ukazováček? Pak je vaše homosexualita potvrzena. Aspoň to tvrdí odborníci z Kalifornské univerzity v Berkley. Zkoumali na 720 mužů a žen. Ženy, které přiznaly svou sexuální orientaci, měly ukazovák výrazně kratší než prsteníček.

2. Prsteníček i ukazováček jsou přibližně stejně dlouhé

Majitelé takových prstů se v děloze těšili častějšímu působení ženských hormonů.

Monogamie: Podle většiny evolučních biologů ženy preferují jednoho stálého partnera, protože jejich děti mají větší šanci na přežití.

Brilantní paměť: Nízký vliv testosteronu má také svá pozitiva. Velká mozková kapacita určitě není k zahození.

Deprese a úzkosti s větší pravděpodobností: Podle experta Pintzky jsou ženy náchylnější k poklesům nálad a depresím, pokud na ně v děloze častěji působily ženské hormony.

Velká šance na vdavky: Podle vědců existuje spojitost mezi vlivem hormonů v děloze a pravděpodobností na spokojené manželství. Prsteníček dlouhý jako ukazovák se navíc bude hodit – snubní prsten na něm vynikne lépe než na tom, co nezvykle ční.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články