Jak zvýšit své dosavadní IQ? Je to jednoduché

Procvičujte svůj mozek, aby nezakrněl
Zdroj: zdroj: pixabay
Používání zkratek ve zprávách zkracuje naši slovní zásobu a omezuje naše vyjadřovací schopnostimějte neustálý přísun informacíhrajte šachya nenechte váš mozek zakrnět+ 1 fotka+ 2 fotky

Myslíte si, že je IQ dané a víc už stoupat nemůže? Je to omyl. Vše závisí jen na vás, když svou hlavu budete dostatečně zaměstnávat a trénovat, výsledky se brzy dostaví.

Lenka Šebestová
Lenka Šebestová 22. 04. 2018 11:36

Důležité je...

Nezakrnět. Když budete zapojovat mozek po celý svůj život, je mnohem nižší riziko, že se u vás ve stáří vyvine demence či propukne Alzheimerova choroba. Budete sí víc věcí pamatovat a méně zapomínat. Dobré je například luštění křížovek, sudoku či osmisměrek, nebo se přihlašte na univerzitu třetího věku a začněte se učit třeba nový jazyk.

Přijímejte nové informace a vědomosti

Čím víc budete svůj mozek zaplňovat informacemi a vědomostmi, tím víc se bude jeho kapacita zvětšovat a vy si toho budete schopni víc zapamatovat.

Hrajte logické hry

Logika je v myšlení důležitá. Zahrajte si občas šachy nebo piškvorky, které vám zlepší logické myšlení.

Motivujte se a stanovte si cíle

Svět sociálních sítí nám snižuje snahu. Honíme se za počtem sdílení a liků, takže své fotografie retušujeme a upravujeme, přitom sami se sebou nehodláme nic moc dělat. Intnernet nás zlenivěl natolik, že už se nesnažíme dosáhnout svých vytoužených cílů. Stejné je to i s myšlením. Motivovaní lidé mají pokaždé mnohem lepší skóre.

Rozlučte se s mobilem a s počítačem

Dříve jste měli jen jediný způsob, jak jste se mohli dostat k nejžhavějším novinkám, a tím byly noviny. Dnes se na nás valí informace ze všech stran. Naprostá většina z nás je hrdá na to, že žije svůj život v multitaskingu – stíhá více věcí naráz. A právě přijímání velkého množství informací z různých elektronických zdrojů může za to, že se nedokážeme soustředit ani na jeden z nich. To má nepříjemný dopad na naši krátkodobou paměť a na schopnost flexibility při řešení nových problémů. Používání zkratek ve zprávách navíc zkracuje naši slovní zásobu a omezuje naše vyjadřovací schopnosti.

 

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články