Nejpodivnější nemoci světa. Ano, i tímto mohou lidé trpět

Tyto nemoci mění životy lidí v peklo
Zdroj: zdroj: pixabay
Na tyto nemoci není lékvlkodlačí syndrom je nadměrný růst ochlupenílidé s kamennou tváří nemohou hýbat ani očimaPředčasné stárnutí. Děti se nedožijí ani 15 let.+ 1 fotka

Stále a stále se na světě objevují nové nemoci, na které jsou lékaři krátcí. Tyto nemoci jsou velice vzácné, ale také nevyléčitelné a nemocným, kteří jimi trpí, život rozhodně neusnadňují.

Lenka Šebestová
Lenka Šebestová 21. 04. 2018 19:15

Progerie

Progerie je předčasné stárnutí. Takto postižení se s nemocí rodí. Malé dítě má na tváři plno vrásek, skoro žádné zuby a vlasy a trpí i stařeckými nemocemi. Děti postižené touto nemocí se většinou nedožijí ani 15 let věku. Na světě je známo asi 200 případů výskytu této kruté nemoci.

Kamenná tvář

Odborně se tomuto onemocnění říká Moebiův syndrom. Lidé s touto nemocí se nemohou smát ani nijak jinak projevovat své emoce. Nemohou dokonce ani hýbat očima. Příčinou této nemoci jsou nerozvinuté obličejové nervy. Dnes lékaři umí tuto nemoc dostat částěčně pod kontrolu a pomocí operace umí tvář alespoň trochu rozhýbat.

Vlkodlačí syndrom

Hypertrichóza, nebo laicky syndrom vlkodlaka, znamená nadměrné ochlupení těla. A to i tam, kde normálně ochlupení není. Například na obličeji. Tito lidé vypadají opravdu strašidelně.

Kostnatění měkkých tkání

Velice vzácná a také bolestivá nemoc. Když se zdravý člověk zraní, zraněné místo mu hezky sroste pojivovou tkání. U lidí, kteří mají toto onemocnění to tak není. Místo pojivové tkáně jim vyraší kost. Pacient má tedy po svém těle za celý svůj život prapodivné kostní výrustky. A bolí to... hodně to bolí. Růst kostí totiž bolestivý opravdu je. Na toto onemocnění zatím léčba není.

 

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články