4 nejzáhadnější úmrtí, která dodnes nemají řešení

V historii kriminalistiky je spousta nevyřešených vražd
Zdroj: zdroj: pixabay

Technologie, které se dnes používají k dopadení vrahů a ke zjištění příčiny smrti obětí jsou dnes velice pokročilé a vraha dokážeme vypátrat v 95 %. Občas se ale vyskytnou tak podivné případy, že jsou na ně i tyto supertechnologie krátká. Pojďme se podívat na čtyři nejpodivnější vraždy a podivná úmrtí, která se dodnes nepodařilo vysvětlit.

Lenka Šebestová
Lenka Šebestová 21. 04. 2018 12:22

Elisa Lam a hotel Cecil

Hotel Cecil v Los Angeles měl děsivou historii. Byl základnou sériových vrahů, kteří v něm spáchali mnoho vražd. To ale neodradilo vysokoškolačku Elisu Lam a v hotelu se ubytovala. Po pár dnech záhadně zmizela. Její mrtvé tělo bylo nalezeno ve vodní nádrží ubytovacího komplexu v lednu 2013. Příčina smrti byla stanovena jako náhodné utonutí. Přes to všechno je její smrt velice podivná a znepokojuje vyšetřovatele dodnes. Při nálezu těla museli hasiči vyřezat díru do nádrže a vypustit vodu, aby se k němu vůbec dostali. Pokud by chtěla Elisa dobrovolně vejít do nádrže, musela by se bez povšimnutí dostat přes několik dveří s alarmem, ke kterým mají přístup jen vybraní zaměstnanci. Není tedy možné, aby do nádrže vlezla sama, natož náhle. Podivné je také její chování, které bylo zachyceno krátce před záhadnou smrtí. Elisa se v den smrti rozhodně nechovala přirozeně. Byla nervózní a stále se před něčím, nebo někým, schovávala. Toxikologické testy ukázaly, že v době smrti nebyla pod vlivem  žádných omamných látek.

Upírská vražda

V roce 1932 Stockholm zachvátila panika, když se spoře oděné tělo nebohé prostitutky Lindy Linderstrom našlo v jejím malém bytě v centru města. Linda zahynula po úderu tupým předmětem přímo do temene hlavy. Zajímavé je, že mladá žena ztratila mnoho krve, ale tekutina takové konzistence se v jejím bytě nenašla. Policie také zajistila zakrvácenou naběračku na polévku v blízkosti těla zavražděné. Domnívali se, že pachatel zřejmě zmíněným předmětem vypil krev oběti. Po pachateli nezůstaly na místě žádné stopy, a tak se vražda dostala mezi uzavřené případy.

Chlapec v krabici

Případ se stal v americké Filadelfii a je jedním z nějzáhadnějších. Jednalo se o mrtvolu asi čtyřletého chlapce, který byl pohozen u cesty. Tělo bylo zabaleno v kartonové krabici od kočárku. Chlapeček zemřel na velkou ránu do hlavy. I přes velmi věrnou forenzní expertýzu (vytvoření podobizny) se k mrtvému klučinovi nikdo nepřihlásil a nikdo ztrátu dítěte nenahlásil. Dodnes je tedy jeho totožnost neznámá, stejně jako jeho vrah.

Muž v tašce

V roce 2010 se našla ve vaně známého matematika Garetha Wlliamse sportovní taška. Po otevření této záhadné tašky zůstali kriminalisté údivem stát. Obsahovala totiž nahé tělo Garetha Williamse. Vše nasvědčovalo násilné vraždě, ale nikde po bytě se nepodařilo kriminalistům nalézt jedinou stopu DNA vraha. Což je opravdu nemožné. Případ byl uzavřen jako sebevražda, i když je zcela nemožné, aby matematik spáchal sebevraždu a ještě k tomu se sám natěsnal do tak malé sportovní tašky.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články