Jak zemřel Jiří Schelinger? Nikdo neví. Dodnes je jeho smrt nevyjasněnou záhadou

Leží snad v hrobě Schelingera někdo úplně jiný?
Zdroj: Reprofoto Youtube

Do české hudební scény se zapsal jako bluesman a i jako rocker. Měl velice ikonický a nezaměnitelný hlas a našlápnuto měl k velice hvězdné kariéře. Kdyby jeho život neukončila předčasná smrt. Dodnes vlastně nikdo neví, jestli jeho smrt byla sebevraždou. Jeho vlastní bratr říká, že v jeho smrti je plno nejasností, a tak nevěří teorii o sebevraždě.

Veronika Hándlová
Veronika Hándlová 13. 05. 2018 23:54

Mladý rebel

Schelinger v začátcích své kariéry poslušně zpíval se svou kapelou pouze písničky, které byly režimem dovolené. Později začal se svou kapelou přitvrzovat, což počalo režim lehce znepokojovat. Schelinger také nenosil nijak krátké vlasy (dlouhé vlasy u mužů byly symbolem rebelantsví a proradného Západu) a začal být jednoduše rebelem. Události, které se staly těsně před jeho smrtí, byly už tak podivné. Mohla se tedy jeho hudba znelíbit režimu tak moc, že musel být odstraněn?

Podivné chování krátce před jeho smrtí

Jeho bratr Milan jednou řekl, že Jiří bez své kapely nedal ani ránu a všude kluky z kapely tahal. Když tu najednou dostal nabídku na účinkování v bratislavské televizi pod podmínkou, že do televize přijede sám. Jeho slavný bratr i tak na nabídku kývne a později za opravdu nevyjasněných okolností skončí na dně Dunaje.

Kde je tělo?

Dle bratra Milana o sebevraždu rozhodně nešlo. Mladý a úspěšný zpěvák, který byl obletovaný fanynkami, určitě neměl žádný důvod svůj život ukončit. Druhá teorie říká, že měl na mostě poměřovat své síly s nějakým kamarádem a nešťastnou náhodou spadnout do řeky. Podle bratra Milana to také není možné, protože Jiří až tak velký hazardér nebyl.

Tělo z řeky sice bylo vynořeno potápěči, ale až po měsíci. Rodině nikdy nebylo ukázáno k identifikaci. Podivná je i pitevní zpráva, která rodině přišla až po revoluci. Neodpovídá váha těla, rozměry či dokonce barva očí. Pitevní zpráva dokonce zmiňuje zvětšené krční mandle, které ale zpěvák mít neměl, protože mu byli v dětství odstraněny.. Milan Schelinger si tedy dodnes myslí, že v hrobě jeho milovaného bratra leží úplně cizí člověk. Kam zmizel slavný zpěvák s božským chraplákem a co se s ním stalo, se zřejmě už nikdy nedozvíme.

 

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články