Rok od smrti zpěváka Dana Nekonečného: Pořádal výpravy do pralesů, šamani mu míchali halucinogenní lektvary

Dan a jeho milovaný oheň.
Zdroj: Česká televize
Daniel Nekonečný je showman každým coulem.Nekonečný miluje barvy.V jeho mluvě najdete samé miláčky, koťátka a lásky.Jeho styl je neskutečný.+ 6 fotek+ 7 fotek

Extravagantní zpěvák a ministr rozkoše se narodil 29. června 1966 v Boskovicích a proslavil se jako módní guru, showman, zpěvák, obdivovatel třpytek a exotických zvířat. Lidi ho milovali pro jeho barevnou show plnou ohňostrojů, konfet a krásných tanečnic. V úterý 26. března 2019 byl nalezen mrtvý, pitva však prokázala, že ze světa odešel už o tři dny dříve.

Petra Járková
Petra Járková 26. 03. 2020 08:00

Daniel Nekonečný a jeho hlášky, zvuky i mluva časem zlidověly. Nejeden z nás, když slyší citoslovce "vrrrr", tak si vzpomene právě na krále rozkoše. Ten vždy zářil na dálku, chodil silně opálený, v taxíku jezdil zásadně v gepardím županu a žvýkal hřebíček, aby měl vždy svěží dech.

Ženy jako bohyně

Jeho vyprávění plná přehánění, poklon a superlativů dostávala do kolen každou ženu. Ty pro něj byly bohyně, královny, broučci a miláčci.

Seznámení s partnerkou

Vedl taneční skupinu, do které začala chodit jakási Zuzana Kardová. Ta si Daniela tak získala, že spolu začali žít a vychovávat její sedmiletou dceru. Pár se sice rozešel, ale zůstali blízcí přátelé.

Koktejly z pralesa

Nekonečný také pořádal různé výpravy do pralesů za šamany, kteří mu míchali nejrůznější dryáky z tamních bylin. Někdy šlo o lektvary halucinogenní. Doma si je pak zkoušel míchat také a používal k tomu nejrůznější exotické rostliny.

Šum svistu

Ministr všech rozkoší Daniel Nekonečný byl lídrem hudební skupiny Šum svistu, která hlavně v devadesátých letech plnila pódia snad všech estrád. Kromě toho si tuto skupinu extravagantních umělců a jejich pyrotechnickou show zvala spousta boháčů na soukromé večírky.

Filmová kariéra

Nekonečný hrál i v několika filmech. Za zmínku stojí například komedie Jak se krotí krokodýli nebo Eliška má ráda divočinu.

Šílený životní styl

V úterý 26. března 2019 byl nalezen mrtvý ve svém bytě v pražských Řeporyjích, kde žil deset let. Jeho expřítelkyně Zuzana Kardová uvedla jako příčinu smrti infarkt myokardu, což bylo prokázáno i z pitvy. Určitě tomu pomohl také neléčený zvýšený krevní tlak, kombinace léků, alkoholu, kokainu a nedostatek spánku.

Poslední sbohem

Pohřeb proběhl 4.dubna 2019 a i ten byl pojat netradičně. Jednalo se o oslavu Danova života. Barevného průvodu, který se šinul Prahou, se zúčastnily takové celebrity jako zpěvačka Ilona Csáková nebo Eva Pilarová, moderátorka Lejla Abbasová , kouzelník Pavel Kožíšek a mnoho dalších.

NA BAREVNÉ FOTOGRAFIE SHOWMANA DANIELA NEKONEČNÉHO SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články