Olympijská hvězda Ester Ledecká slaví 25. narozeniny: Zlatou medaili vyhrála o setinu sekundy, uvažovala o studiu kvantové fyziky

Olympijská hvězda Ester Ledecká slaví 25. narozeniny: Zlatou medaili vyhrála o setinu sekundy, uvažovala o studiu kvantové fyziky
Zdroj: Showpix.cz
Ester Ledecká je česká snowboardistka a alpská lyžařka. Na Zimních olympijských hrách 2018 v Pchjongčchangu získala dvě zlaté medaile, když nejprve vyhrála superobří slalom v alpském lyžování a o týden později ovládla paralelní obří slalom na snowboardu.Jako první sportovec v olympijské historii tak vyhrála na jedné zimní olympiádě disciplíny s různým vybavením.Po Anfise Rezcovové se stala druhou olympioničkou, která získala zlaté medaile ve dvou různých sportech, a vůbec první ženou, které se to podařilo na jedněch zimních olympijských hrách.Je i první z českých alpských lyžařů, kdo vyhrál olympijské zlato, a prvním olympionikem v historii startujícím v lyžařských i snowboardových disciplínách.+ 3 fotky+ 4 fotky

Na zimních olympijských hrách 2018 Ester šokovala svět poté, co se stala vítězkou superobřího slalomu. Ledecká to měla o fous, před obhájkyní zlata Rakušankou Annou Veith vyhrála o pouhou jednu setinu sekundy. Jaká je tahle vášnivá lyžařka a snowboardistka v soukromí a co jste o ní možná nevěděli?

Petra Járková
Petra Járková 23. 03. 2020 08:00

Ester Ledecká je nejúspěšnější česká snowboardistka a alpská lyžařka. Na Zimních olympijských hrách 2018 v Pchjongčchangu získala dvě zlaté medaile. Nejprve vyhrála superobří slalom v alpském lyžování a o pár dní později excelovala na snowboardu. Jako prvnímu sportovci v olympijské historii se jí podařilo vyhrát na jedné olympiádě dvě disciplíny s různým vybavením.

Šok pro celý svět

Před úspěchem na olympiádě měla za sebou pouhých devět závodů Světového poháru a jejím nejlepším umístěním byla 19. příčka. Její vítězství tudíž bylo šokující nejen pro Čechy, ale pro celý svět. Ester se najednou stala slavnou sportovkyní, kterou obdivovali úplně všichni.

Rozhovory v lyžařských brýlích

Ledecká je známá tím, že dává rozhovory v lyžařských brýlích, všichni dlouhou dobu dumali proč, až Luděk Mádl přišel s možným vysvětlením. Podle něj je to pravděpodobně kvůli sponzorům.

Slavný dědeček

Ester má neméně slavného dědečka. Věděli jste, že její děda Jan Klapáč byl československým útočníkem v hokeji. Ze světových šampionátů přivezl stříbro a bronz. Sice nikdy nedosáhl na zlato, nyní si to však může vynahradit prostřednictvím své vnučky.

Kvantová fyzika

Kromě toho, že je Ledecká skvělá sportovkyně, je také velmi inteligentní. Po maturitě na gymnáziu v Kodaňské v roce 2014 uvažovala o studiu kvantové fyziky, nakonec ale začala studovat marketingovou komunikaci. V roce 2017 získala cenu Matteo Baumgartena pro sportovce, kteří úspěšně kombinují sportovní kariéru se studiem na vysoké škole.

Trable s bratrem

Ester má o dva roky staršího bratra Jonáše Ledeckého, který se živí jako kreslíř komiksů a hudebník. Sourozenci se mají velmi rádi, ale Jonáš občas umí sestře zpestřit život. Stačí zavzpomínat na situaci, kdy provalil totožnost Esteřina přítele, i když ta ji chtěla držet pod pokličkou. Je o něm také známo, že nemá rád Českou televizi.

Dokonalá  postava

Sice Ledeckou můžete většinu času vidět v kombinéze nebo zimní bundě, buďte si jisti, že pod ní rozhodně nezakrývá špeky. Ba dokonce se dá tvrdit, že její postava je naprosto dokonalá a její břicho zdobí pořádný pekáč buchet.

NA TALENTOVANOU SPORTOVKYNI ESTER LEDECKOU SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články