Metalová skupina Bad Wolves vzdala hold zemřelé kolegyni Dolores O’Riordan z The Cranberries. Z jejich videoklipu vám zvlhnou oči

Dolores zemřela náhle a nečekaně v pouhých 46 letech
Odešla velká umělkyněS Cranberries, které proslavilaPromo cover verze Zombie od Bad WolvesSkupina Bad Wolves, která na svou kamarádku nikdy nezapomene+ 4 fotky+ 5 fotek

15. ledna 2018 zažil hudební svět obrovský šok. Ve věku pouhých 46 let velice náhle a nečekaně zemřela irská zpěvačka a frontmenka slavné irské skupiny the Cranberries, Dolores O’Riordan. Skupina navždy ztratila její ikonický hlas, kterým the Cranberries proslavila. Ze světa odešla nadaná písničkářka a maminka tří dětí. Kolegové z branže se ji rozhodli připomenout velice silným videoklipem.

Lenka Šebestová
Lenka Šebestová 10. 03. 2018 09:26

Její smrt nikdo nečekal. V den své smrti měla s metalisty z Bad Wolves nahrávat cover své nejslavnější písně Zombie, kterou pro Cranberries složila. K nahrávání bohužel už nikdy nedošlo. Tvrdé hochy z Bad Wolves její smrt velice zasáhla.

,,Byla naší skvělou kamarádkou a úžasnou skladatelkou. Stále tomu nemůžu uvěřit. Na nahrávání se těšila a s novým vydáním Zombie byla velice spokojená.“ Prohlásil zpěvák Tommy Vext.

Cover písně Zombie, skupina opravdu vydala. Bohužel již bez Dolores. K písni byl natočen velice silný a emotivní videoklip, ve kterém vzdávají velký hold své kamarádce a kolegyni, po které zůstaly tři malé děti. Výtěžek z písně hodlají Bad Wolves věnovat právě jim.

Byla to sebevražda?

Přesná příčina zpěvaččiny náhlé smrti stále není přesně známa a řeší jej policie. Jisté je jen to, že zemřela bez cizího přičinění. Nejedná se tedy o vraždu. O´Riordan byla nalezena v hotelovém pokoje v Londýně, kde byla ubytována. Policie nenalezla žádný dopis na rozloučenou. Na sebevraždu neukazuje ani její duševní stav. Byla prý veselá a šťastná a na nahrávání Zombie se velice těšila.

Myšlnky na sebevraždu už ve svém životě zažila a pár pokusů o ni za sebou v její minulosti proběhlo. Mohlo za to veliké trauma z dětství, kdy byla zneužívaná osobou blízkou rodině. Měla velké deprese a dokonce docházela na psychoterapie, aby se se svým traumatickým dětstvím dokázala vyrovnat. V mládí trpěla také bulimií.

Byla nemocná?

Zpěvačka byla v den smrti celkem zdráva. V blízké době museli The Cranberries zrušit pár koncertů, kvůli problémům se zády, na které trpěla. Jiná závažná onemocnění u ní nejsou prokázána.

Zombie není obyčejná písnička. Nese velké poselství a připomíná velkou tragédii

Píseň Zombie je Cranberries vůbec největším hitem. Píseň byla složena v devadesátých letech a velice se liší od stylu klasické tvorby, která v the Cranberries kdy vznikla. Zombie je protestem a ukazatelem velké a děsivé tragédie, která se stala v severním Irsku v roce 1993, kdy při bombových útocích teroristické organizace IRA zemřelo stovky lidí a především dětí. Píseň ukazuje nesmyslnost a zbytečnost válek a s jistotou můžeme říci, že by za jiných okolností ani nevznikla.

Co bude s Cranberries?

Skupina Cranberries ztratila svou velkou ikonu. Ale i přes těžké období, kdy jim mnozí lidé předvídali konec, vydávají novou desku a snaží se vrátit do starých kolejí. Jisté je jen to, že bez Dolores už to možná nebude tak úplně ono. Držme jim palce.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články