Milosrdná lež nebo krutá pravda: Jak neurazit nejlepší kamarádku

Někdy je dobré nebrat si servítky a říct to naplno.
Zdroj: unsplash.com
"In vino veritas." Ve víne je pravda. Ne ale vždy musí nutně ven.Pokud vaše kamarádka ale hodně přibrala, asi byste jí něco naznačit měla.Můžete navrhnout, že se společně přihlásíte do kurzu.Viděla jste "toho jejího" na kolotoči s jinou? Zatočte vy s ním a kamarádce to okamžitě nahlaste.+ 2 fotky+ 3 fotky

Nejlepší kamarádka je specifický pojem. Máte tu osobu ráda, ale když nastane ošemetná situace, tak si nevíte rady. Vypadá v těch šatech tlustě? Přistihla jste jejího přítele, jak se na ulici pusinkuje s jinou? Jak z těchto nepříjemností vybruslit?

Beatrice Dandová
Beatrice Dandová 31. 10. 2018 14:17

Dobře zvažte situaci

Vaše přátelství nejspíš trvá už nějakou dobu, tudíž byste měla být schopná posoudit, jestli je čas pro pravdu, nebo menší lež. Lhát se nemá, o tom žádná, pokud ale hovoříme o lži milosrdné, mnohdy je to varianta lepší, než krutá pravda. Nevěří si vaše kamarádka před rande a vy víte, opakuje vám, že je nervózní a vy v duchu také víte, že v těchto ohledech je zaručená smolařka? Zde je místo pro „lživé povzbuzení“. Tok jejích nesebevědomých řečí zastavte uklidněním, že se o nic nejedná, je krásná, nádherná, úžasná a její partner pro dnešní večer si kvůli ní oči vykouká.


Pokud má na sobě hrozné šaty, zasáhněte!




Jsem tlustá

Kamarádka váží 50 kilo i s postelí, ale neustále vám opakuje, jak je tlustá? Umlčte ji. Vy rozhodně nejste ta, od které by potřebovala slyšet falešné „Ale prosímtě, jsi hubená jako lunt!“ Narovinu jí sdělte, že pokud nezavře pusu, nacpete jí tam kalhoty, které si právě zkouší v kabince.


Jestliže jste ale doopravdy zpozorovala nějaké to kilo navíc, navrhněte nenásilnou formu hubnutí. Čas, který byste spolu strávily po práci v kavárně, nahraďte návštěvou fitka, bazénu nebo se společně zapište třeba na kurzy jógy. Ve dvou se to táhne lépe, a i když vy hubnout nepotřebujete, cokoliv dobrého pro vaše zdraví je jen ku prospěchu. Rozhodně ale kamarádce ihned obratem neodpovězte:


„Vypadáš jako vykrmené prasátko před porážkou.“



Špiónka v akci

Podařilo se vám zahlédnout jejího kluka s jinou? A nebyla to situace, že by se jen bavili. Spíš by se dalo mluvit o vykusování mandlí. V tuto chvíli není čas brát si servítky. Vyklopte to na ní a řekněte jíá vše, co jste viděla. I kdyby ho milovala sebevíc, tento člověk zradil její důvěru a ona by na to mohla doplatit později a mnohem hůře. Zažehnejte tedy katastrofu na samém počátku a podělte se se svou nejlepší kamarádkou o svůj zážitek.


Ve finále vám poděkuje.


Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články