Přátelství: 7 z 10 žen by se chtělo s kamarádkami scházet častěji, než mohou

Choďte na kafíčko s kamarádkami častěji, vše si stačí jen správně zorganizovat.
Zdroj: Pixabay
Party s kamarádkami je nutný relax.Vyrazte na společnou dovolenou, užijete si to se vším všudy.Aktivní odpočinek utužuje přátelství.Přátelství z dětství může vydržet celý život.+ 2 fotky+ 3 fotky

Známe to všechny. Práce, rodina, domácnost, nějaké to cvičení. V kolotoči každodenních povinností je někdy těžké najít si chvilku sama pro sebe, natož pak na večerní povyražení s kamarádkami. A přitom bychom se s nimi chtěly scházet častěji.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 28. 10. 2018 14:29

Z nedávno provedeného průzkumu značky Frisco vyplývá, že s přibývajícími závazky ženy pociťují, že je čím dál těžší najít v přeplněném kalendáři čas — a buďme upřímné, někdy i energii — na setkání s kamarádkami. Více než polovina žen přiznává, že ve srovnání s dobou před několika lety se s kamarádkami vídá s menší frekvencí. Téměř 70 % žen by přitom chtělo na „babinec“ vyrazit častěji, než jak tomu je nyní.

Co nám tedy brání? Nejlépe se přeci odreagujeme v kruhu těch, které nás znají nejlépe. Dle průzkumu si tento společně strávený čas s kamarádkami ceníme hlavně proto, že hodíme běžné starosti za hlavu, užijeme si zábavný večer plný legrace a uvolníme se od stresu a obvyklých povinností.

Přinášíme vám několik rad, jak zařídit, abyste se s holkami sešly častěji a takových chvil si užily co nejvíce.

Společná skupina

Založte si s kamarádkami společnou skupinu na některém z messengerů, kde se budete snadno domlouvat. Sdílejte zde fotky a videa ze skvěle vydařených akcí, které vám vždy připomenou, jak jste si společný čas parádně užily.

Scházejte se pravidelně

Řádem nic nezkazíte. Co takhle scházet se každý první pátek v měsíci nebo vždy společně oslavit příchod nového ročního období? Scházejte se vždy, když má některá z kamarádek narozeniny nebo svátek.

Plánujte dopředu

Domluvte se s předstihem, jaký termín bude všem vyhovovat a už s ním pokud možno nehýbejte. Na dohodnutý den si neplánujte žádné pozdní pracovní schůzky. Děti pohlídá manžel nebo hodná babička. 

Dnes to vedu já

Na závěr večera určete jednu z vás, která příští setkání naplánuje, včas vám termín připomene a zarezervuje stůl.

Společný víkend

Proč nevyrazit někam třeba i na celý víkend? Pokud vše zajistíte dopředu, snižujete tím šanci, že některá z vás na poslední chvíli akci odřekne. 

Rada na závěr

Neodkládejte setkávání se. Vždy se najde něco, co budete muset udělat, vyřídit, zařídit. Ale bude to tu i zítra. Obvolejte kamarádky a vyrazte ven třeba hned dnes.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články