Nemůžete dojít k orgasmu? Tohle vám určitě pomůže

Málo žen dosáhne během sexu orgasmu
Zdroj: pixabay
Málo žen dosáhne během sexu orgasmuNemůžete dojít k orgasmu? Tohle vám určitě pomůžeNemůžete dojít k orgasmu? Tohle vám určitě pomůžeNemůžete dojít k orgasmu? Tohle vám určitě pomůže+ 1 fotka

Ženský orgasmus i v jednadvacátém století zůstává tajuplnou krajinou. Všechno o něm netuší ani vědci, natožpak my, smrtelníci. Díky malé studii z roku 2006 ale víme, že existuje způsob, jak vyvrcholit snáze. Stačí jen přelstít mozek.

Redaktor
Redaktor 16. 06. 2018 11:13

K pochopení ženského orgasmu je ale třeba mít jasno v anatomii. V tom, jak ženské tělo vypadá a funguje.

Má to háček – totiž mozek

Netřeba zmiňovat původce slasti – ano, za orgasmus je zodpovědný klitoris. Malý hlouček extra citlivých nervových zakončení, umístěný v průsečíku vnitřních stydkých pysků. Jen málo lidí ale ví, že pokračuje dál – lemuje strany vaginy.

Neméně důležitou součástí je i pochva. Její stěny tvoří měkká tkáň sliznice a za ní se nachází… ach ano, svaly!

Dojde-li ke stimulaci klitorisu, zvýší se tepová frekvence a pokožka zrudne. Genitálie zakusí příliv krve a ozve se svalové napětí. A nevyhnou se mu ani svaly kolem pochvy. Společně s těmi v děloze a konečníku se nedobrovolně začnou stahovat a zase povolovat a… tělo je zaplaveno rajskými pocity uvolnění.

„Pouhá“ stimulace klitorisu ale automaticky neznamená orgasmus. Má to háček – totiž mozek.

Ten během dráždění genitálií zpracovává koktejl chemických látek. Důležité jsou dvě – dopamin, hormon zodpovědný za příjemné pocity, a oxytocin, podporující pocity blízkosti a empatie.

Problémem ale je, že během sexu se u žen snižuje mozková aktivita. A zvlášť ve dvou oblastech, které nám pomáhají zvládat emoce jako strach a úzkost. Upozornila na to studie z roku 2006, publikovaná v časopisu European Journal of Neuroscience.

Bezpečí a orgasmus? Sehraný tandem

Takže si to zopakujme – při dráždění klitorisu zažívá žena enormní uvolnění. Mozek jde však proti tomu. Jeho funkce pokulhává, a tak se nevyplavuje ani „příjemný hormon“ dopamin, ani „hormon bezpečí“ oxytocin. A současně ztrácí sílu bojovat s úzkostmi a strachem.

Ponaučení? Aby ženy snáze dosáhla orgasmu, potřebují se cítit v bezpečí. A moci se uvolnit. Pokud není vaše partnerka na „rychlovky“ na toaletě, nemůžete od ní očekávat výbuchy blaha. A naopak.

Je třeba mít ale stále na paměti, že co funguje pro jednoho, nemusí vyhovovat jinému. Každé tělo cítí jinak. Oboustranný orgasmus se tak stává výsledkem společného hledání a zkoušení. A tak více než jinde v tomto případě platí: trpělivost růže přináší.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články