Nevyzpytatelná mužská mysl: Proč s námi hrají psychologické hry a my jim i přesto ležíme u kolen?

„A tuhle dám Aleně nebo Katce?“
Zdroj: Pixabay.com
První schůzka neznamená to, že je on ten pravý.Telefon nemějte v ruce pořád. Počkala jste vy, počká i on.Představa dokonalého rande dokáže ženy pobláznit.Čekání na odpověď může být psychicky vyčerpávající a rozhodit vám celý den.+ 2 fotky+ 3 fotky

Na internetu jste narazila na zábavný protějšek a vyústilo to v to, že jste si domluvili schůzku. Ta se má odehrát ale až za pár dní. V mezičase jste si z důvodu snadnější komunikace vyměnili telefonní čísla, propojili se na Facebooku nebo zvolili prostě jednodušší platformu skrze kterou komunikovat. On ale najednou nemá čas odepisovat (jak tvrdí) nebo prostě jen neodepisuje a vy nevíte proč.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 26. 09. 2018 16:13

Nebo možná víte. Hraje s vámi hru, aby se pro vás stal atraktivnějším? Člověk vždy touží po tom, co nemá. Takto to funguje i v komunikaci. Jestliže víte, že do pár minut odepíše, máte jistotu. Pokud ale vidíte, že byl před pěti minutami online a neodepsal, nebo hůře, vaši zprávu si zobrazil a neodepsal, začnou se vám honit hlavou myšlenky, proč tomu tak je?

Nadšení z nového kontaktu vám narušuje běžný denní režim a vy se dříve nebo později přistihnete, jak co chvíli kontrolujete displej svého telefonu, jestli se neobjevila nová zpráva. Psychologická hra vás dohání k šílenství. Prokrastinujete a na úkor svých povinností trávíte čas tím, že nedáte telefon z ruky. Má to ale cenu u člověka, kterého jste ještě ani nepotkala, jen vám pomotal hlavu svým počátečním vtipem a zdánlivým zájmem o vaši osobu? A proč právě ten zájem nyní opadl, když jste se tedy domluvili na schůzce a pustila jste si ho trochu více do svého života?




Mužská mysl je nevyzpytatelná. Důvodem může být to, že je to prostě jen floutek, který má „rozjetých“ více schůzek a vy jste jen další z mnoha. Zkrátka seznamkový lovec. Ženy jsou ale mnohem více romantické, a když už jste si domluvili dostaveníčko v kavárně, proč vám po otázce na to, jak jste se měla přes den a vaší následné vyčerpávající odpovědi, do očí svítí jen fajfka „zobrazeno“ a žádná reakce nepřichází?


V těchto situacích je dobré zůstat nohama na zemi. Uvědomit si, že ne každý musí mít stejný pohled na věc jako vy. Samozřejmě, on v tom může být nevinně, zkrátka má mnoho práce. Jestliže neodepíše ani večer, ani následující den, počítejte raději s horší variantou a nezamilovávejte se platonicky. Dejte si pauzu, dělejte to, na co jste normálně zvyklá, a rozhodně nepřizpůsobujte svůj denní rozvrh tomu jeho. Dočkala jste se konečně odpovědi? Klidně si zprávu zobrazte, ale nereagujte ihned. Mohla jste čekat vy, může počkat i on.


Spousta žen je schopná strávit tři hodiny v koupelně přípravami, odložit všechny srazy s kamarádkami jen proto, že MOŽNÁ půjde na rande. Možná proto, že zase celý den neodepsal a schůzku jste si domluvili dva dny zpátky. Ale v hlavě stále převládají kladné vzpomínky na počáteční konverzaci a vyhlídka příjemně stráveného večera. Hodinu před plánovanou schůzkou vám ale na telefonu svítí zpráva: „Promiň, dnes to nestíhám.“ A vy budete sedět vyfiknutá doma na gauči a marně vzpomínat, jestli jste to víno v lednici už vypila, nebo je tam ještě zbytek na utišení zklamání. Protože ten večer se nic konat nebude a vaše nálada je na bodu mrazu.


Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články