Ohraná klišé ze seznamky: Existuje ještě způsob, jak zaujmout?

Pěkný obličej ještě neznamená pěkně vyvinuté mozkové závity.
Zdroj: Pixabay.com
Co myslel tím "Máš ráda vejce natvrdo?"Je přinesená rudá růže na rande už také klišé?Otázky netýkající se vaší aktuální polohy nebo duševního rozpoložení můžou příjemně překvapit a pobavit.Stejně jako Karel, 32, který sice nejezdí na skejtu, ale má smysl pro humor.+ 2 fotky+ 3 fotky

Jdete si tak poklidně nakoupit, když tu se vám z kabelky ozve ONO pípnutí. Pípnutí, které hlásí shodu. Shoda neboli člověk, kterému jste fotku na Tinderu posunula doprava, takzvaně „svajpnula“ (olajkovala, jestli chcete) a on vám dal svou sympatii také. Který z fešáků to asi bude? Student medicíny nebo ten ajťák, co má vousy jako viking? A bude první, kdo napíše?

Beatrice Dandová
Beatrice Dandová 25. 08. 2018 11:02

S nervozitou štracháte v kabelce a snažíte se telefon vylovit. Ruce se vám potí a telefon ne a ne najít. Konečně jste ho vytáhla a! – Patrik, 28 vám posílá zprávu. Vzpomenete si, že to byl mladík, co se zajímá o umění a taky jezdí na skejtu. S očekáváním otevřete aplikaci a tam: AHOJ, JAK SE MÁŠ?

Tudududum.

Jsou dnešní mladí opravdu už bez špetky fantazie? Udělal jen ctrl+c, ctrl+v a posílá to každé? Je líný vymýšlet začátek konverzace, který by mě mohl zaujmout? A co první věta o daném člověku vypovídá?




Způsobů, jak zahájit konverzaci bez „Jak se máš a co děláš?“ je bambilion. Pokud dotyčný na druhé straně pomyslného drátu není suchar, jistě si nějaký najde. Od toho máte svůj profil a v něm fotografie. Krátký popisek o tom, co vás baví, co studujete, kde pracujete, co posloucháte, kolik máte koček a jakou zeleninu nejíte. Fotky, kde jste s přáteli na dovolené (kde jsi byla?), fotky, kde jste s dítětem (to není tvoje, že?), fotky s vaším leguánem (ach, miluju plazy!)...

Jestliže má Patrik, 28, alespoň trochu rozumu, okamžitě po „Ahoj, jak se máš?“ přidá doplňující otázku, která bude reagovat na něco o vaší osobě. Něco, co by ho zajímalo a co by vás neotrávilo hned na začátku rozhovoru.


Pokud to bude doplňující otázka typu: „Jak často chodíš čůrat?“ propojení zrušte a raději odpovězte Karlovi, 32, který sice nemá oči jako dvě studánky a nejezdí na skejtu, ale už ví, že máte leguána Adélku a nesnášíte celer.


Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články