Vánoční průšvihy, které potkají několikrát za život každého z nás

Nevhodné dárky jsou noční můrou každého z nás
Zdroj: Shutterstock
Nejhorší katastrofou je, když už toho máte plné zuby i vy a Vánoce byste nejraději zrušiliPečlivě volte osazenstvo u stolu, aby nedošlo ke zbytečným hádkámUžijte si pohodu při pěkné pohádce a s mísou cukrovíSpálený kapr, opadaný stromeček a nedochucený salát - kdo by to neznal+ 1 fotka+ 2 fotky

Vánoce by měly být svátky klidu, míru a relaxu v kruhu rodinném. Už jste takové Vánoce zažili? Pokud ne, nejste sami. Pojďme si společně připomenout ty největší strašáky, abychom se jim letos mohli vyhnout.

Petra Járková
Petra Járková 13. 12. 2018 21:59

Nechtěné vánoční dárky

S vánočními dárky to vůbec není snadné. A je jedno, jestli řešíte dárky pro tatínky, babičky, nebo partnery. Musíte nejen zvládnout obdarovat všechny přítomné dárkem, jehož hodnota bude zhruba stejná, jako hodnota dárku, který dají oni vám. Už to je celkem loterie. Co ale když stejný vánoční dárek pro tátu koupíte se sourozencem oba? Raději se před Vánoci se s rodinou a přáteli domluvte a dejte dohromady tipy na vánoční dárky a rozdělte si je. Zkuste se taky se všemi domluvit cenovou hranici, do které si budete vzájemné dárky kupovat.

Vánoční společnost

To, zda vás čeká příjemný večer, závisí hlavně na tom, s kým ho budete trávit. Kompletní složení osazenstva ovlivnit nemůžete, ale určitě můžete ovlivnit, zda ke štědrovečerní večeři pozvete přítele, kterého nemůže vystát tetička. Nebo zda se rozhodnete, jestli pozvete sestřenice, které spolu už dva roky nemluví. Pokuste se raději rizika minimalizovat, a když se jim nepůjde vyhnout, alespoň dotyčné osoby posaďte co nejdál od sebe. A třeba si s nimi před večeří promluvte a všechny požádejte, aby vzájemné neshody hodily za hlavu alespoň do chvíle, dokud jsou pod vaší střechou.

Zkažené svátky

Kapr se spálil na uhel. Stromeček jste kupovali na poslední chvíli, takže je to takové ošklivé koště. Došel vám vánoční balicí papír, tak balíte do kytičkovaného. Maminka se pohádala s tetou. Pes vám rozkousal dárky, co už byly zabalené. Kočka rozbila vánoční ozdoby. Strejda se opil ještě před obědem.

V tom zmatku máte chuť se na všechno vykašlat a na oslavu nějakých Vánoc obzvláště. A to je ta největší katastrofa, jaká vás může na Vánoce potkat. Necháte si je zkazit, zbytečně se budete rozčilovat a kvůli tomu vám v televizi uteče nejoblíbenější pohádka. Nekazte si Vánoce drobnými neshodami, sedněte si s cukrovím a vaječňákem k televizi a užívejte si, že máte celou rodinu pohromadě. No a co, tak nejsou úplně perfektní reklamní rodina. Ale je vaše a vy budete za spoustu let na všechny vánoční katastrofy vzpomínat s úsměvem.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články