Čekají vás single Vánoce? Netruchlete, sama zdaleka nejste

3. Uskutečněte videochat s nějakým kamarádem či příbuzným, který žije v jiném městě.
Zdroj: Gettyimages.com/Countryliving.com
Hlavně nepropadejte depresím.Vyvalit se doma můžete i sama.Vyvalit se můžete i na pláži.I Grinch se nakonec naučil mít Vánoce rád.+ 2 fotky+ 3 fotky

Přepadá vás úzkost, sotva někdo začne mluvit o Vánocích? Cukroví nepečete, protože víte, že byste ho musela sníst všechno vy. Důvody, proč trávíte Vánoce sama, mohou být různé, může se tak stát i znenadání. Jak nepropadnout depresi a naopak si svátky vychutnat ve vší parádě?

Beatrice Dandová
Beatrice Dandová 07. 12. 2019 08:00

Cítíte se jako Grinch a všechny ty zpropadené věci kolem Vánoc byste nejraději přeskočila alespoň k Silvestru, kde do sebe budete nalívat jednu sklenku za druhou a říkat si, že tento rok bude zaručeně lepší? Dejte Vánocům šanci a zkuste si je užít i sama. Jde to a budete překvapená, jak to může být super.

Někdy je lepší být na Vánoce sama už jen z toho důvodu, že budete mít svatý klid. Nikdo nebude ohrnovat nos nad vaším bramborovým salátem, nad kterým jste strávila hodiny času a pak se ještě dočkáte nevděku. Můžete si v klidu hodit „fajfky“ na stůl a přepínat z Popelky na Třetího prince.

Trápí-li vás fakt, že jste sama, nezoufejte. Sama zdaleka nejste. Podle statistik je v České republice přes 1,2 milionu jednočlenných domácností. A to nejsou jednočlenné jen z důvodu, že by byli dotyční sirotky.

Což nás přivádí k další myšlence, a to k té, že je dost pravděpodobné, že se ve vašem okolí nachází někdo, kdo bude na Vánoce také sám. Tedy se nabízí spojit síly dohromady a cpát se cukrovím třeba s  kamarádkou, co má rodinu na druhém konci republiky a na svátky zůstává „doma“.

Pokud vás ani jedna z předchozích variant neuspokojila a stále Vánoce nenávidíte, sbalte si svůj grinchovský kufřík a vyrazte na dovolenou. Spousta lidí tráví Vánoce v exotice, oblíbenou destinací je například Thajsko. Žádný sníh, žádné koledy, jen tiché šumění moře, relax na pláži s drinkem a jemné šimrání sluníčka místo štiplavé zimy a studeného větru. S tím větrem ale počítejte i v peněžence.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články