Vánoce v restauraci: Kde v Praze mají otevřeno a kolik zaplatíte za večeři

Večeři na Štědrý den nemusíte trávit doma.
Zdroj: flickr
Hard Rock Cafe interiér.Na Vánoce jsou v Hard Rock Cafe patřičně připravení.Dezert z kuchyně Hard Rock Cafe.Restaurace Terasa U Prince je v samém srdci Prahy na Staroměstském náměstí.+ 9 fotek+ 10 fotek

Někdo si Vánoce bez předchozí zasloužené dřiny nedokáže představit – zabití kapra, smažení řízků, příprava salátu. Jsou ale i tací, kteří na Štědrý den vyrazí do restaurace a vánoční menu si nechají naservírovat až pod nos. Víte ale, kam zajít?

Redaktor
Redaktor 15. 12. 2018 18:12

Pro ulehčení práce jsme pro vás vybrali čtyři pražské podniky s cenově nejpřátelštějšími menu, které mají i v tento slavnostní den otevřeno. Zvažujete-li tedy, že byste se s partnerem či blízkou rodinou a přáteli vydali do restaurace, stačí, když se začtete do našeho článku a jednu z nich si vyberete.

Restaurace Hard Rock Cafe

Praha 1, Malé náměstí 142/3

Tříchodové menu restaurace Hard Rock Cafe si můžete poskládat dle svého gusta a chuti. Z vybraných specialit to jsou: pomalu pečená kořeněná křidélka s modrým sýrem, vepřová žebírka, grilovaný losos, trhané vepřové maso a nebo i Legendary burger. Na výběr budete mít i pestrou škálu salátů a dezertů.

Cena za osobu: 750 Kč


Restaurace Terasa U Prince

Praha 1, Staroměstské náměstí 29

Zde na vás čeká tradiční menu o třech chodech. Začnete staročeskou krémovou rybí polévkou, jako hlavní jídlo můžete zvolit mezi tradičním třeboňským kaprem nebo vídeňským řízkem, obé podávané s lehkým bramborovým salátem. Sladkou tečkou nakonec bude domácí perník s marinovanou švestkou.

Cena za osobu: 690 Kč




Restaurace Hergetova Cihelna

Praha 1, Cihelná 2b, Malá Strana

Pochutnáte si na speciálním čtyřchodovém menu. To se skládá z křupavých chipsů z vepřové kůže s houbami, česnekem a quinuou, následované marinovaným lososem s bramborovými rösti, avokádovým krémem a zauzeným kaviárem. Dále na stole přistane grilované kachní prso s fenyklovým kompotem a kroketami. Zakončení bude opět sladké, a to v podobě hruškového koláče Tatin s vanilkovou zmrzlinou a krémem Chantilly. To vše můžete spořádat a k tomu se kochat nádherným výhledem na Karlův most.

Cena za osobu: 1450 Kč


Restaurace Ada hotelu Hoffmeister

Praha 1, Pod Bruskou 7

Pokud zvažujete návštěvu této restaurace, nechte si pořádně vyhládnout. Čeká vás totiž menu o pěti chodech. Sliny se vám začnou sbíhat už při pohledu na telecí tataráček s lanýžem a wasabi pěnou, v závěsu za ním pak připluje chobotnička s koprovým bulgurem a béarnaise omáčkou. Ochutnáte také topinamburovou polévku s uzeným úhořem. Dále vás bude čekat těžká volba mezi tuňákem s fenyklem, špenátem, baby karotkou a řeřichovou omáčkou oproti jehněčímu hřebínku s kaštany a soufflé z lišek. Jako dezert dostanete čokoládový mousse.

Cena za osobu: 1990 Kč (obsahuje welcome drink)


Pokud skutečně zvažujete návštěvu restaurace na Štědrý den, nepodceňte „přípravu“ a do vybraného podniku s dostatečným předstihem zavolejte. Předejdete tak neočekávaným situacím nebo nedorozuměním.


Ještě více se můžete naladit prohlédnutím naší galerie, kde najdete fotky ze zmíněných restaurací!


Návod, jak si elegantně uvázat šálu: Naučte se čtyři nové způsoby, které vás stylově ochrání před zimou

Návod, jak si elegantně uvázat šálu: Naučte se čtyři nové způsoby, které vás stylově ochrání před zimou

Související články

Další články