Vánoce v restauraci: Kde v Praze mají otevřeno a kolik zaplatíte za večeři

Večeři na Štědrý den nemusíte trávit doma.
Zdroj: flickr
Hard Rock Cafe interiér.Na Vánoce jsou v Hard Rock Cafe patřičně připravení.Dezert z kuchyně Hard Rock Cafe.Restaurace Terasa U Prince je v samém srdci Prahy na Staroměstském náměstí.+ 9 fotek+ 10 fotek

Někdo si Vánoce bez předchozí zasloužené dřiny nedokáže představit – zabití kapra, smažení řízků, příprava salátu. Jsou ale i tací, kteří na Štědrý den vyrazí do restaurace a vánoční menu si nechají naservírovat až pod nos. Víte ale, kam zajít?

Redaktor
Redaktor 15. 12. 2018 18:12

Pro ulehčení práce jsme pro vás vybrali čtyři pražské podniky s cenově nejpřátelštějšími menu, které mají i v tento slavnostní den otevřeno. Zvažujete-li tedy, že byste se s partnerem či blízkou rodinou a přáteli vydali do restaurace, stačí, když se začtete do našeho článku a jednu z nich si vyberete.

Restaurace Hard Rock Cafe

Praha 1, Malé náměstí 142/3

Tříchodové menu restaurace Hard Rock Cafe si můžete poskládat dle svého gusta a chuti. Z vybraných specialit to jsou: pomalu pečená kořeněná křidélka s modrým sýrem, vepřová žebírka, grilovaný losos, trhané vepřové maso a nebo i Legendary burger. Na výběr budete mít i pestrou škálu salátů a dezertů.

Cena za osobu: 750 Kč


Restaurace Terasa U Prince

Praha 1, Staroměstské náměstí 29

Zde na vás čeká tradiční menu o třech chodech. Začnete staročeskou krémovou rybí polévkou, jako hlavní jídlo můžete zvolit mezi tradičním třeboňským kaprem nebo vídeňským řízkem, obé podávané s lehkým bramborovým salátem. Sladkou tečkou nakonec bude domácí perník s marinovanou švestkou.

Cena za osobu: 690 Kč




Restaurace Hergetova Cihelna

Praha 1, Cihelná 2b, Malá Strana

Pochutnáte si na speciálním čtyřchodovém menu. To se skládá z křupavých chipsů z vepřové kůže s houbami, česnekem a quinuou, následované marinovaným lososem s bramborovými rösti, avokádovým krémem a zauzeným kaviárem. Dále na stole přistane grilované kachní prso s fenyklovým kompotem a kroketami. Zakončení bude opět sladké, a to v podobě hruškového koláče Tatin s vanilkovou zmrzlinou a krémem Chantilly. To vše můžete spořádat a k tomu se kochat nádherným výhledem na Karlův most.

Cena za osobu: 1450 Kč


Restaurace Ada hotelu Hoffmeister

Praha 1, Pod Bruskou 7

Pokud zvažujete návštěvu této restaurace, nechte si pořádně vyhládnout. Čeká vás totiž menu o pěti chodech. Sliny se vám začnou sbíhat už při pohledu na telecí tataráček s lanýžem a wasabi pěnou, v závěsu za ním pak připluje chobotnička s koprovým bulgurem a béarnaise omáčkou. Ochutnáte také topinamburovou polévku s uzeným úhořem. Dále vás bude čekat těžká volba mezi tuňákem s fenyklem, špenátem, baby karotkou a řeřichovou omáčkou oproti jehněčímu hřebínku s kaštany a soufflé z lišek. Jako dezert dostanete čokoládový mousse.

Cena za osobu: 1990 Kč (obsahuje welcome drink)


Pokud skutečně zvažujete návštěvu restaurace na Štědrý den, nepodceňte „přípravu“ a do vybraného podniku s dostatečným předstihem zavolejte. Předejdete tak neočekávaným situacím nebo nedorozuměním.


Ještě více se můžete naladit prohlédnutím naší galerie, kde najdete fotky ze zmíněných restaurací!


Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články