Dejte si něco na zahřátí: Nejpříjemnější České restaurace se zimní zahrádkou

Při cestě do Jihlavy si nenechte ujít restauraci Buena Vista
Zdroj: Buena Vista
Angusfarm Soběsuky u Plzně se pyšní nejlepším tatarákem v České RepublicePři cestě do Jihlavy si nenechte ujít restauraci Buena VistaGrosseto v Dejvicích se pyšní krásnou zahrádkou i skvělou kuchyníKamenný dům Liberec má své osobité kouzlo+ 6 fotek+ 7 fotek

Zima se přihlásila o své slovo a teploty začínají klesat pod bod mrazu. Možná je vám smutno, že skončil čas kafíček na zahrádkách, ale to opravdu nemusí. Existuje celá řada kvalitních restaurací, které se pyšní krásnými zimními zahrádkami s jedinečným výhledem. Kdo by nechtěl při jídle sledovat poletující sněhové vločky?

Redaktor
Redaktor 29. 11. 2018 13:08

Nejvíce restaurací se zimní zahrádkou najdete samozřejmě v Praze, ale pozadu nejsou ani další velká města. Vybrali jsme ty nejlepší z nich a rozhodli se vám je trochu představit, ať se můžete rozhodnout v teple domova, do které z nich na dobrý oběd nebo romantickou večeři vyrazíte.

Le Grill

Le Grill v centru Prahy je sice luxusní restaurace, ale v létě si tu můžete vychutnat i klasickou zahradní grilovačku s živou hudbou a pochodujícími pávy. Když ale léto není, využijte tepla zimní zahrady s výhledem do zeleně a dejte si třeba hovězí líčka na víně nebo hřbet z divočáka s brusinkovou krustou. Pokrmy pro vás připravuje šéfkuchař Ondřej Koráb, který svoje zkušenosti sbíral v nejlepších restauracích Anglie a Kanady.

Zelená zahrada

Ještě chvíli zůstaneme v Praze, protože Zelená zahrada je zkrátka něco neuvěřitelného. Kdybychom měli definovat spojení „úchvatná atmosféra“, vzali bychom vás na oběd právě sem. K největším tahákům podniku patří černé rizoto s grilovanou chobotnicí nebo telecí líčka s bramborovým pyré a smržovou omáčkou. 

Konfit

Brno je domovem jedné z nejoblíbenějších restaurací v České republice vůbec. Konfit nabízí pravou svíčkovou s pepřovou omáčkou a domácími bramborovými lupínky nebo jehněčí kotletky s lanýžovým risottem. „Celý večer byla od číšníka znát velká profesionalita nejen v oblasti vína a someliérství, ale také v oblasti stolování,“ chválí si zážitek jeden z hostů restaurace.

Angusfarm

Penzion Angusfarm najdete půl hodiny autem jižně od Plzně v obci Soběsuky. Steakhouse se pyšní tatarským biftekem, který vyhrál první místo v Mistrovství ČR v tataráku, takže byste ho rozhodně měli ochutnat. Jestli vám ale syrové maso pořád nahání strach, určitě nešlápnete vedle, když si dáte Angusfarm burger s cheddarem, vejcem, cibulkou, slaninou a nakládanou okurkou. Pro odvážné jsou ale v nabídce i býčí žlázy na kořenové zelenině!

Buena Vista

Pokud zavítáte do Jihlavy, zastavte se v restauraci Buena Vista. Jak název napovídá, místními specialitami jsou staky z jihoamerických plemen, ale také huevo rancheros - typická mexická snídaně ze zeleniny, vajec s klobásou chorizo a koriandrovou rýží. K těmto jídlům si můžete dát deset druhů luxusních rumů a koktejly z nich.

Zahradní restaurace Klamovka

Pokud si chcete dát nějakou dobrou hotovku a pivo z tanku, zajděte na pražskou Klamovku. Tato restaurace se nachází v rokokové usedlosti přímo v srdci parku Klamovka. Nabízí tedy krásné prostředí, dobré jídlo za slušné peníze a příjemný personál. 

Kamenný dům

Restaurace Kamenný dům v Liberci nabízí kromě krásné zimní zahrady i velkou letní terasu, dva salónky, polední menu i kvalitní sezónní suroviny. Pyšní se také příjemnou a profesionální obsluhou, která přispívá k atmosféře podniku.

Pizzerie Grosseto

Dejvická zimní zahrádka pizzerie Grosseto dostala nový modernější design a plně odtažitelná skleněná okna, která samozřejmě oceníte hlavně v létě. O tom, že zde mají dokonalou pizzu i těstoviny snad ani nemusíme mluvit.

Restaurace Podolka

Užijte si příjemné posezení v restauraci se zahrádkou a terasou s krásným, ničím nerušeným výhledem na plynoucí řeku a Císařskou louku. Podtitul restaurace je popsaný jako „nejen vegetariánská“. Koncepce kuchyně je založena z poloviny na vegetariánských jídlech. V restauraci si však přijdou na své vegetariáni, celiaci i milovníci masa.  

Kampa Park

V kulinářské Praze je Kampa Park jedním z nejpřednějších podniků. Tuto luxusní restauraci si oblíbily české i zahraniční celebrity díky její skvostné gurmánské kuchyni, která zahrnuje špičkově servírované rybí i masové lahůdky spolu s více než 150 druhy vína. Návštěvníci si mohou vybrat stylově pojaté místnosti nebo intimnější terasu – v zimě krytou a vytápěnou – na břehu řeky s výhledem na Karlův most.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články