Létem sezóna grilování nekončí! Jak si užít tuto radovánku i na podzim? Vyzkoušejte netradiční suroviny, jako je dýně nebo kaštany

Užijte si babí léto s přáteli venku
Zdroj: Traeger Pro series 34
Grilovaná dýně je delikátní záležitostGrilované jedlé kaštany jsou sice trochu netradiční, ale zamilujete si jePodzimní grilování má své kouzloUžijte si babí léto s přáteli venku+ 1 fotka+ 2 fotky

Kdo by si během podzimu nechtěl aspoň občas připomenout radovánky, které provázely prosluněné letní dny? Třeba podzimní grilovačkou s netradičními chutěmi a neodolatelnou vůní.

Redaktor
Redaktor 19. 09. 2018 08:49

Češi grilování milují. S vhodnými grily si ho můžeme užívat v podstatě od jara do podzimu. Opravdoví milovníci grilovaných pokrmů ale nepohrdnou ani vnitřními grily na elektriku a grilují celoročně.

Vy na podzim přizpůsobte prostředí, ve kterém budete grilovat, tomu, že večery již bývají chladnější. Ideálním řešením je, že by gril, ale i posezení pro vaše hosty, měly být v tomto ročním období zastřešené. Také je samozřejmě vhodné zvolit sezónní suroviny. Sáhněte po červeném mase, bramborách, houbách, dýni nebo třeba kaštanech.

Někdo miluje jednoduchost grilu elektrického, jiný rychlost grilu plynového. Stále více lidí se ale vrací ke klasice, tedy grilu na dřevěné uhlí. Ať už se řadíte do jakékoliv skupiny, vždy byste měli upřednostňovat kvalitu. Jen tak dostanete jídlo prvotřídně připravené a s údržbou grilu si hravě poradíte.

Nyní se pojďme podívat na netradiční recepty z podzimních surovin, kterými provoníte celý stůl

Grilované kaštany

Do grilovacího košíku dáme několik kaštanů a pečeme asi 10cm nad horkými uhlíky, nebo je položíme blízko rozžhavených uhlíků a obracíme železnou tyčí. Oloupeme stejně jako vařené kaštany.

Grilovaná dýně s cibulí a bramborami

1 dýně hokaido

1 červená cibule

1 palice česneku

400 g brambory

4 lžíce olivového oleje

tymián

špetka soli

špetka pepře

Dýni omyjte, rozkrojte, odstraňte semínka a poté nakrájejte na měsíčky. Brambory a cibuli očistěte a nakrájejte na kolečka. Celou paličku česneku rozkrojte příčně na dvě poloviny. Vše vyskládejte do pekáčku, zakapejte olivovým olejem, dochuťte solí a pepřem a vložte snítky tymiánu. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C dozlatova, asi 30 minut.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články