Vanilkové rohlíčky, vosí hnízda nebo linecké: Jaké cukroví mají Češi nejradši?

Linecké cukroví a vanilkové rohlíčky jsou nejoblíbenější druhy.
Zdroj: Pixabay.com
Nejoblíbenější vánoční cukroví - vanilkové rohlíčky.Populární je i linecké pečivo.Pečením zabavíte i ty nejmenší.Zdobení cukroví je zábava.+ 7 fotek+ 8 fotek

Více než polovina obyvatel naší republiky si peče cukroví sama doma. Dvě třetiny z nich si dají práci i s domácím těstem. I přesto se pomalu, ale jistě i do tohoto odvětví začíná prodírat internet a Češi čím dál více klikají a objednávají cukroví online. Na stolech se nejčastěji objevují vanilkové rohlíčky a linecké cukroví.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 07. 12. 2018 09:46

Na linecké cukroví a vanilkové rohlíčky nedáme dopustit. Hned v závěsu se drží vosí hnízda. U mladých bodují i perníčky, senioři nedají dopustit na pracny a nepečené cukroví. Polovina lidí, kteří si pečou cukroví sami, to zvládne přes pracovní týden, třetina se kolem trouby ohání během adventu.

Mluvčí společnosti Ahold Barbora Vanko uvedla, že Češi se v rámci úspory času (nebo lenosti?) častěji uchylují i ke kupovanému cukroví. „Především před Vánocemi se prodá až milion kusů balení hotového cukroví.“




Aby se i supermarkety co nejvíce přiblížily tradici, některé z nich pečou své vlastní cukroví. Výroba vlastního cukroví se obchodníkům vyplatí, protože lidé mají na přípravu stále méně času a ten, co jim zbude, stráví sháněním dárků. Na pečení se pak už nedostane. Podle vedoucího pekárenské výroby hypermarketů Globus Pavla Meduny se velké oblibě těší domácí kokosky nebo sněhové cukroví.


Ředitelka korporátní komunikace společnosti Makro Romana Nýdrle pak uvádí, že před Vánoci „frčí“ hlavně linecké těsto a hned poté těsto perníkové. V období před svátky se ho prodá zhruba za pět set tisíc korun.


Online prodejce Rohlik.cz také s přípravami na vánoční nápor neotálí. S každým rokem roste zájem o nákup cukroví přes internet, což jasně dokazují čísla. Zatímco před dvěma lety to bylo 90 balení na den, v loňském roce počet stoupl na 200 kusů a letos se očekává vzrůst až na 600 balení cukroví denně.


Jak jste na tom s vánočním cukrovím vy? Pečete?



(zdroj: ČTK)

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články