Radka (42): Manžel jedné noci utekl od rodiny a nechal mi dluhy. Po roce mě kontaktoval s nehoráznou žádostí

hádka
krize
dohady
spory
zloba
nepochopení
Zdroj: Freepik

Radka řeší nepříjemnou situaci. Nejprve ji opustil manžel a nechal ji samotnou s malými dětmi v dluzích. Po roce se chce s potomky vídat a sype si popel na hlavu. Ona by si přála, aby děti nikdy neviděl.

Michaela Hájková
Michaela Hájková 03. 03. 2024 07:00

Marek (44) se ze dne na den spakoval a opustil dům, mě i děti. Po roce placení jeho dluhů se zjevil s tím, že chce s dětmi obnovit vztah. Já jsem proti, tchyně se ho zastává.

Manželův odchod byl šok pro všechny

To, že můj muž opustí mě, dům a celou rodinu, jsem opravdu nečekala. Neříkám, že jsme měli ukázkové manželství. Samozřejmě jsme se občas hádali, asi jako každý. Jednoho sobotního rána jsem se ale vzbudila a doma nebyly jeho věci.

Odjel uprostřed noci, nerozloučil se ani s dětmi. V první chvíli jsem se o něj bála, pak mi ale napsal zprávu a já dostala vztek. "Vím, že mi to nikdy neodpustíte, ale potřebuju být sám," stálo v ní. Začala jsem se ptát v našem okolí, jestli někdo tuší, co se děje. Měl snad deprese nebo milenku?

Ukázalo se, že měl v první řadě dluhy. Ty jsem musela splácet já a díky bohu pomáhali Markovi rodiče, kteří se za něj styděli. O milenkách jsem se dozvěděla později a bylo mi to už jedno. Velmi rychle jsem se odmilovala. Kdo dokáže udělat rodině takový podraz, toho nelze mít rád.

Málem jsme kvůli manželovým dluhům přišli o dům

Díky mnoha exekucím jsme skoro přišli o dům. Podala jsem žádost o rozvod, o alimentech si můžu nechat zdát. Ze všeho nejhorší mi ale přijde, že se někdo dokáže odříznout od dětí. Ať už bych provedla cokoliv a měla jakékoliv finanční problémy, nikdy bych děti neopustila. Přiznala bych vinu a veškeré důsledky svých činů.

Marek takový nebyl, je to srab a raději utekl. Když jsem pak jeho dluhy společně s příbuznými splatila, začalo se mu asi dařit. Bůhví kde sehnal práci, zařídil si nový život. Byl na sebe asi pořádně hrdý, protože měl tu drzost a ozval se mi. Prý by rád navštívil děti a znovu s nimi navázal kontakt.

Oznámila jsem mu, že se může ozvat mému právníkovi. Možná jsem krutá, ale nechci, aby viděl naše děti. Trvalo dlouho, než jsme se všichni vzpamatovali z šoku a zvykli si na novou situaci. Jak si můžu být jistá, že Marek za chvíli znovu nepráskne do bot? Připadá mi, že by to dětem jen pletlo hlavu.

Tchyně je na manželově straně

Hloupé na tom je, že tchyně má jiný názor. Marek se prý poučil a určitě už nebude svoje chyby opakovat. Uvědomil si, že bez dětí nemůže žít. Namítla jsem, že mi Marek dluží dost peněz a tchyně mi je chce dát, když ho nechám vídat se s dětmi.

Obávám se, že i když nebudu souhlasit, Marek je uvidí u své matky. Musela bych tedy od dětí odstřihnout i jednu z babiček. Zatím nevím, jak se rozhodnu, dětem je teprve pět a sedm. Připadá mi, že jde všem jen o sebe a nikdo nemyslí na jejich pocity.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články