Hýčkejte se! Najděte si chvíli pro sebe a dopřejte si masáž!

Hýčkejte se! Najděte si chvíli pro sebe a dopřejte si masáž!
Zdroj: Pixabay

Stres, hodně práce a povinností, péče o rodinu, málo času pro sebe a k tomu množství špatných zpráv a informací z domova i ze světa. Následkem je napětí, únava, nervozita, ale i bolesti těla. Dopřejte si pořádný odpočinek a svěřte se do rukou odborníků na slovo vzatých, dopřejte si masáže!

Speciální projekt
Speciální projekt 04. 04. 2022 07:30

Jejich účinky jsou neoddiskutovatelné – zbavíte se celkového napětí, bolesti kloubů, svalů, zrychlíte svůj metabolismus a urychlíte vylučování škodlivých látek z těla ven. Pokud si dopřejete masáž v Lázních Velichovky 1897, můžete si být jistí, že se vám dostane opravdu špičkové péče od profesionálních masérů v příjemném a klidném prostředí.

Znáte účinky medu?

Jak často bychom si měli masáž dopřát, na to nejde jednoznačně odpovědět. „Odpověď na tuto otázku je složitá a zásadně odvisí na zdravotním stavu klienta, jeho kondici a pohybové aktivitě. V některých případech může postačit jednorázová masáž s očekávanou relaxací, v jiných případech je nutná série masáží se zacílením na danou oblast. Je třeba si uvědomit, že masáž určité oblasti ovlivňuje i vzdálená místa,“ vysvětluje primářka Lázní Velichovky 1897 MUDr. Monika Kubíková, která však také zdůrazňuje, že je třeba respektovat časový rozestup mezi jednotlivými masážemi, aby mohlo dojít k regeneraci měkkých tkání a dostatečného odplavení škodlivých látek.

V Lázních Velichovky 1897 nabízejí obrovské spektrum masáží, kromě klasických je na výběr například i aroma masáž, jejíž účinky jsou v dnešní uspěchané době bezpochyby vítané. Díky vonným olejům můžeme čekat úlevu od zátěže a stresu, posílení imunity a harmonizaci těla, ale také celkové zklidnění.

Pixabay

Medová masáž, jak název napovídá, využívá kouzlo medu, který je nanášen na pokožku a vmasírován prostřednictvím speciálních hmatů. Účinkuje na bolavá záda, na vyčerpání, napětí. Havajská masáž využívá techniky, při nichž masér používá nejen prsty a dlaně, ale i předloktí, které díky své rytmice a provedení, mají vysoký terapeutický a relaxační účinek.

Na výběr je dále i masáž horkými kameny, která pomáhá odstraňovat bloky na meridiánech a rozproudí tím energii v těle, indická masáž hlavy pomáhá s uvolněním napětí svalů ramen, krku, hlavy a obličeje.

Pečujte o plosky nohou i dekolt

Řadě z nás znepříjemňuje život migréna, antimigrénová masáž využívá techniku reflexní masáže, klasické masáže a manipulační techniky a pomáhá uvolnit zatuhnuté svaly ramenního pásu. Maséry můžete ale nechat pečovat také třeba o obličej a dekolt či plosky nohou.

Lázně Velichovky 1897

Velmi lákavě potom zní Hydrojet - suchá masážní vana. Při této masáži se pohodlně uložíte na speciální vyhřívané vodní lůžko a přes tenkou membránu si dopřejete masírování systémem řízených vodních trysek.

I když je masáž velmi příjemná a prospěšná, není bohužel vhodná pro každého. „Platí obecné kontraindikace, kdy není možno masáž absolvovat. Jedná se především o akutní stavy, horečnatá a infekční onemocnění, aktivní onkologické onemocnění a porušení kožního krytu. V ostatních případech, pokud si klient není jistý, je vždy lepší svůj zdravotní stav předem konzultovat,“ upozorňuje primářka MUDr. Monika Kubíková.

Hýčkejte se v Lázních Velichovky 1897

Lázně Velichovky 1897
  • „Přátelství prověřené staletími“ - motto partnera speciálu Hýčkejte se - Lázní Velichovky 1897 vystihuje, jaký vztah zde mají ke klientům, kteří přijíždějí řešit své zdravotní obtíže nebo do Velichovek míří na pořádným relaxem.
  • Lázně Velichovky 1897 se specializují především na léčbu a rehabilitaci pacientů s onemocněním pohybového aparátu, pacientů po úrazech, po operacích kostí, kloubů, včetně kloubních náhrad a také onemocnění nervového systému.
  • Pokladem Velichovek je unikátní křídová slatinná zemina s vysokým obsahem uhličitanu vápenatého a železa.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články