Hýčkejte se! Zbavte se bolesti a hýbejte se jako dřív! Spolehněte se na slatinné koupele a zábaly

Hýčkejte se! Zbavte se bolesti a hýbejte se jako dřív! Spolehněte se na slatinné koupele a zábaly
Zdroj: Lázně Velichovky 1897

Trápí vás akutní či chronické bolesti kloubů a páteře, bolest vás omezuje, brání vám v činnostech, které máte rádi a už si ani nepamatujete, kdy jste se cítili dobře? Zabraňte tomu, aby se bolest stala vaším nechtěným životním parťákem.

Speciální projekt
Speciální projekt 28. 03. 2022 16:00

Slatinné zábaly a koupele jsou vhodným podpůrným prostředkem i při svalovém přetížení. Přinášejí úlevu při akutních a chronických bolestech kloubů či páteře. Spolehněte se na profesionální péči v Lázních Velichovky 1897.

Zásoby na dvě stě let

Tamní slatina, což je směs organických látek, které vznikly v přírodě chemickými pochody, obsahuje značné množství minerálních látek, které pozitivně ovlivňují pokožku celého těla.

A léčivý zdroj slatiny z Velichovek je dokonce v rámci České republiky unikátní svým složením. Obsahuje křídovou slatinnou zeminu, která se mísí s vodami z místních pramenů bohatými na uhličitan vápenatý a železo. Zásoby jsou ve Velichovkách na dalších 150 – 200 let!

Lázně Velichovky 1897

„Obecně jsou slatinné zábaly a koupele určeny pro širokou škálu zdravotních potíží, konkrétně v našich lázních pro klienty s postižením pohybového aparátu,“ vysvětluje primářka Lázní Velichovky 1897 MUDr. Monika Kubíková.

Je libo zábal nebo koupel?

A jak vůbec slatinná koupel účinkuje? Působí na celkové prohřátí organismu, pacienti po ní pociťují zmírnění nebo úplné vymizení bolestí a výrazné zlepšení pohyblivosti. A to má jedno obrovské plus – snížení nebo omezení užívání léků proti bolesti.

Proces koupele je přitom v podstatě velmi snadný, vana se naplní koupelovou směsí slatiny a vody o teplotě 42 °C, poté následuje sprcha a suchý ovin. Podle rozhodnutí lékaře a druhu obtíží lze volit částečnou koupel poloviny těla po hrudník nebo celkovou koupel po krk.

Pixabay

Účinný je však také slatinný zábal, kdy je využita ohřátá slatina v konzistenci pasty. Problémové partie jsou díky tomu rovnoměrně prokrveny a prohřáty. I zábaly lze volit částečné - na kolena, kyčle a bedra nebo na celá záda a ramena.

Bezprostředně po aplikaci peloidu (slatiny) dochází k ovlivnění srdečně-cévního aparátu, kdy se rozšiřují podkožní cévy a nastupuje uvolnění svaloviny. Kromě toho dochází ke zrychlení tepové frekvence, krevního tlaku a zvýšeným nárokům na srdeční sval, ale i na játra a ledviny. Toto se týká především koupelí, které jsou po zdravotní stránce náročné a je nutno přísně respektovat zdravotní omezení,“ vysvětluje primářka MUDr. Monika Kubíková s tím, že v konečném a dlouhodobém důsledku dochází k ovlivnění všech orgánových systémů, zlepšení celkové kondice, pohybových rozsahů kloubů a páteře, psychiky, imunity, funkce kardiovaskulárního aparátu a dalších.

Hýčkejte se v Lázních Velichovky 1897

Lázně Velichovky 1897
  • „Přátelství prověřené staletími“ - motto partnera speciálu Hýčkejte se - Lázní Velichovky 1897 vystihuje, jaký vztah zde mají ke klientům, kteří přijíždějí řešit své zdravotní obtíže nebo do Velichovek míří na pořádným relaxem.
  • Lázně Velichovky 1897 se specializují především na léčbu a rehabilitaci pacientů s onemocněním pohybového aparátu, pacientů po úrazech, po operacích kostí, kloubů, včetně kloubních náhrad a také onemocnění nervového systému.
  • Pokladem Velichovek je unikátní křídová slatinná zemina s vysokým obsahem uhličitanu vápenatého a železa.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články