Ikonické módní kousky: Nejslavnější zavazadlo všech dob cestuje po světě už téměř sto let

Ikonické módní kousky: Nejslavnější zavazadlo všech dob cestuje po světě už téměř sto let
Zdroj: Profimedia/koláž Lifee
Herečku Jennifer Connelly zastihli fotografové s její stylovou cestovní výbavou na letišti v Nice.Švédská herečka Alicia Vikander cestuje nalehko. Do Keepall Bag se toho vejde dost a dost.V klubu milovníku Keepall Bag je zjevně i herečka Angelina Jolie.Stylové zavazadlo doprovází na cestách také herečku Emmu Roberts.+ 8 fotek+ 9 fotek

Když v roce 1930 představil vnuk zakladatele Louise Vuittona Gaston světu novou cestovní tašku na víkend, zřejmě netušil, že způsobí revoluci ve stylu cestování. Od té doby patří Keepall Bag do výbavy nejsledovanějších celebrit i dobře situovaných pasažérů po celém světě a z piedestalu dokonalé cestovní tašky jej dosud žádný jiný model nesesadil.

Jana Elfmarková
Jana Elfmarková 28. 04. 2023 08:00

Středně velká příruční taška v tradičním dezénu značky a samozřejmě od samého počátku nesoucí neodmyslitelné motivy slavného monogramu věhlasného módního domu založeného již v roce 1854 se ihned stala synonymem pro luxusní bagáž a ztělesněním moderního cestování.

Keepall Bag byla Gastonem Vuittonem navržena jako praktická alternativa zavazadla pro víkendové cestování a k tomu směřovaly i jeho novátorské parametry. Vedle těžkých a neforemných krabicových kufrů nabídl své klientele model lehký a flexibilní, který se přizpůsobí každé cestovatelské výzvě. Mottem Keepall modelu bylo "Vždy připraven k okamžitému odjezdu". A nutno říci, že právě tento typ zavazadla striktní a jednoduché zadání do detailu plní dodnes. Trend nastartovaný ve třicátých letech minulého století tak přetrval po dlouhá desetiletí a ze své obliby Keepall Bag nic neztrácí ani dnes.

Největší variantu Keepall Bag na palubu nepropašujete

Jedním z pilířů nehynoucího úspěchu ikonického zavazadla je jistě i unisex charakter. Navíc existuje celá řada jeho velikostních provedení - v nabídce je i varianta s popruhem přes rameno s přídomkem Bandoulière - hravě se tak přizpůsobí všem potřebám nového majitele.

Výběr uspokojí všechny, kterým stylové cestování s logem LV naprosto učarovalo. Některé z rozměrů Keepall Bag (45, 50 a 55 cm) navíc splňují parametry příručního zavazadla, a majiteli tak odpadá zdlouhavý proces odbavování. Jediná taška z rodiny Keepall, se kterou neprojdete “check-inem” bez dalších okolků, je největší model v délce 60 cm. Zato ale svým prostorem uspokojí i náročné a pojme mnohem víc, než je na jeden prodloužený víkend potřeba. A navíc, je skutečně nepřehlédnutelný!

Žádné tašce nesmí chybět ani pověstná visačka, přezka na rukojeti či nepostradatelný visací zámeček. Design, který ji zdobí, také dodržuje standard značky a v podstatě od počátku si uchovává totožný charakter. V nabídce najdete klasický model z plátna s monogramem a detaily z kůže, model Macassar Keepall potažený černou kůží, Daniel Eben Keepall s tmavohnědým odstínem usně a několik dalších variant včetně oblíbených limitovaných edicí. V minulosti se objevilo také několik veleúspěšných kolaborací LV s dalšími legendárními značkami, vznikly tak řady Keepall vs. Supreme či Takashim Murakamim.

Skvělou investicí jsou i vintage varianty

Stejně jako další ikonické kousky, i Keepall Bag patří k oblíbeným položkám v nabídce vintage a “preowned” modelů. Velmi vyhledávané jsou ty z 80. a 90. let 20. století. Pokud váháte, zda lze považovat takovou variantu za dobrou investici, nemusíte se bát. Kvalitní materiály a samozřejmě i patřičná péče zaručují tomuto kousku dlouhověkost a na jeho vzhled působí citlivé a šetrné používání spíše blahodárně. Ušlechtilá patina kůži sluší, luxusní plátno snáší zub času ještě lépe. Velmi odolné zavazadlo navržené před bezmála sto lety Gastonem Vuittonem se tak hrdě hlásí mezi velmi odolné a nestárnoucí kousky, ať už jde o kvalitu či styl.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články