Rodina skončila v kufrech na dně řeky: Jehovista Christian Longo utekl do Mexika a vinu házel na mrtvou manželku

Vraždící jehovista Christian Longo: Uškrtil manželku a dceru, další dvě děti utopil
Zdroj: Unsplash

Na první pohled se zdálo, že Christian Longo má dokonalý život. Měl dobře placenou práci, milující manželku a tři krásné děti. V roce 2001 však zavraždil všechny členy své rodiny a prchl do Mexika. Proč? Jeho perfektní život totiž byl jedna velká lež.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 14. 10. 2022 16:00

Christian byl ke své rodině dlouhá léta neupřímný. Kradl peníze, lhal o své práci a byl nevěrný manželce. A když se vše začalo vymykat kontrole, rozhodl se zabíjet. A lhal i u soudu, vraždu dětí se snažil hodit na svou manželku.

Finanční potíže Christiana Longa

Vztah Christiana s Mary Jane byl od začátku postaven na neupřímnosti. Údajně si nemohl dovolit ani snubní prsten, a tak okradl svého zaměstnavatele. Narodily se jim tři děti - Zachary, Sadie a Madison. Christian se snažil okolí namluvit, že jeho rodina se bude mít jako v bavlnce, vyčerpal všechny kreditní karty, jen aby zaplatil luxusní dovolené. Navíc manželce k narozeninám věnoval ukradené auto a začal používat padělané šeky, čímž si měl zajistit peníze pro svůj náročný životní styl.

Za to byl odsouzen k třem měsícům podmíněně a pokutě ve výši 30 000 dolarů, které získal pomocí falešných šeků. V té době byl také přistižen při nevěře, za což si vysloužil vyloučení od Svědků Jehovových. To ho přimělo k velkému stěhování do Oregonu. Aby měl na benzín, zastavil manželčin prsten. Poté mu již definitivně přeskočilo...

Brutální vražda rodiny Longových

Christian se rozhodl zlikvidovat svou rodinu v noci na 16. prosince roku 2001. Když se vrátil z práce domů, uškrtil nejdřív svou manželku Mary Jane, poté totéž provedl dvouleté dceři Madison. Následně obě těla nacpal do kufrů, zatížil činkami a uložil do auta. Čtyřletého Zacharyho a tříletou Sadie, ještě napolo spící, posadil na zadní sedadla. Pak odjel na most Lint Slough.

Tam jim přivázal k nohám povlaky na polštáře naplněné kamením a hodil je do ledové vody řeky Alsea. Na dno putovaly i kufry s Mary Jane a Madison. Další den si půjčil film, zahrál si s přáteli volejbal, zúčastnil se pracovního večírku a jednu kolegyni obdaroval Maryiným parfémem. Když ale o tři dny později objevila policie Zacharyho tělo, přišel čas na útěk.

Zatčení Christiana Longa

Vedle Zacharyho těla našli policejní potápěči i ostatky Sadie a dva kufry. Po identifikaci těl bylo okamžitě vyhlášeno pátrání po Christianovi. Policie zjistila, že utekl do Mexika pod falešným jménem. Přesto ho dokázala brzy zatknout. V cele pak začal tvrdit, že děti zabila jeho manželka. Soud mu ale neuvěřil a odsoudil ho k trestu smrti.

V současné době stále čeká v cele smrti a bojuje za to, aby mohli vězni po usmrcení darovat orgány. Možná tím chce napravit zlo, kterého se před lety dopustil...

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Christian Longo

Allthatsinteresting.com: The Chilling Story Of Christian Longo, The Man Who Killed His Family To Hide His Life Of Lies

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články