Inspirace na nevšední vánoční dárky aneb když vám dochází fantazie, co letos pořídit blízkým

Inspirace na nevšední vánoční dárky aneb když vám dochází fantazie, co letos pořídit blízkým
Zdroj: Freepik
Dětský vybarvovací kobereček Butter Kings existuje v mnoha provedeních a prodává se společně s fixami, které z koberečku zmizí při vyprání. Cena 1199 KčOriginální díla známé umělkyně Lény Brauner. Obraz Lišák (49x68,9 cm - 1 cm bílý okraj), na webu 2market.cz za 700 KčSkvělý dárek pro muže s ostrovtipem v návodu k používání, balíček komplexní péče o kule + pytel. Angrybeards, 649 KčKoloběžka Tour Max univerzální do města i na výlet. KOSTKA, 7990 Kč+ 6 fotek+ 7 fotek

Už vám docházejí nápady na to, co koupit rodině a přátelům? Připravili jsme pro vás tipy na dárky, které by vás na první dobrou možná ani nenapadly. Ve většině případů ovšem platí, že není důležité pořídit drahý dárek, ale takový, který jde od srdce a tomu druhému napoví, že jste mysleli na to, co má rád.

Kristina Vodičková
Kristina Vodičková 28. 11. 2022 09:00

Někdo nakupuje dárky po celý rok a jiní to nechávají na poslední chvíli. První skupinu už můžeme oslovit jen s tipy na příští rok, ti druzí zde ale najdou několik dárků, které by mohly jejich blízké potěšit, a vlastně je nenapadlo, že by se daly koupit pod stromeček.

Pokud jim záleží na zdraví

Objevili jsme zajímavý dárek, kterým potěšíte hlavně ty, již nejvíce mluví o svém zdraví a životosprávě. K Vánocům jim můžete dopřát DNA test, který odhalí 15 základních zdravotních predispozic, aby mohli optimalizovat svůj životní styl a lépe se starat o své zdraví. Dárek se bude hodit i pro věčné hypochondry, protože jim buď pomůže najít příčinu jejich bolístek, nebo je při velmi dobrém výsledku na chvíli uklidní. Test DNA Entry se navíc pohodlně provádí ze slin.

Pokud milují květiny

V každé rodině se najde někdo, koho potěší květina - ať už v květináči, nebo coby vázaný pugét. Takové osobě by jistě udělalo radost, kdyby se mohla na kurzu naučit vázat květiny. Semináře na aranžování, vázání i práci se sušenými květy nabízí například květinový ateliér Rosmarino. Takový zážitek si navíc můžete dopřát například s kamarádkou nebo maminkou.

Pokud mají rádi svůj plnovous a k tomu smysl pro humor

Vybrat dobrý a k tomu zábavný dárek pro muže není zrovna lehké, ale máme dojem, že jsme toto spojení našli u české značky AngryBeards. Rodáci z Třebíče založili gang pro chlapy, kteří mají vousy a ostřejší humor, protože popisky jejich produktů vás možná trochu zaskočí, ale nakonec neskutečně pobaví. Jak sami říkají: "Každej náš produkt je top strop, nedá se to popsat, to musíš zažít." Kromě pečující kosmetiky o vousy mají také mnoho produktů pro mužské genitálie. Svému muži tak můžete nadělit pytel radosti, který je doslova na pytel.

Pokud milují sporty a stále chtějí nové výzvy

A už má váš sporťák doma koloběžku? Ač to zní jako zábava pro děti, není tomu tak. Koloběžka vás dostane do kondice, protáhne, zpevní celé tělo, a navíc může být skvělým pomocníkem při novoročním hubnutí (plná fitka nikdo navštěvovat nechce). Nemluvíme samozřejmě o elektrických koloběžkách, ty vám moc sportovního vyžití nepřinesou. Líbí se nám například stabilní kousky od značky Kostka, které mají velká kola a jsou skvělá jak pro projížďku po městě, tak i mimo něj.

Pokud dětem nechcete kupovat jen hračky

Inspirací na dárky pro děti je spousta, ale co se letos nedívat jen do hračkářství a zalovit i jinde? Český výrobce designových doplňků Butter Kings má v nabídce například vybarvovací koberečky. Ty jsou vyrobeny z hrubé kanva bavlny a po vybarvení je možné je vyprat a děti mohou začít znovu.

Unikátní umělecké dílo svých ratolestí tak můžete jednou za čas vyměnit a třeba jim připravit barvy, které se budou hodit k vaší aktuální výzdobě. Kobereček se prodává v setu s vypratelnými fixy a je zabalen v pěkné papírové krabici, takže už jej stačí jen v pravý čas položit pod vánoční stromeček.

Pokud milují levanduli

Její vůně je opojná a účinkuje i jako přírodní antidepresivum. Co byste řekli tomu vyrazit si do Levandulového údolí, kde můžete zažít aromaterapii, pečující rituály, nebo ochutnat levandulové menu? Takové zážitky nabízí BIO Levandule Choduňská, jejichž Levandulové údolí je celoroční areál, kam můžete vyslat své blízké milující tuto jedinečnou bylinu.

Pamatujte na to, že nejdůležitější je myšlenka, že chceme toho druhého potěšit. Není třeba nakoupit desítky dárků, protože Vánoce nejsou o počtu balíčků, ale o tom, že jste s rodinou a dáváte si hlavně tu radost.

Nechte se inspirovat dalšími ne úplně typickými dárky.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články