Jak si vybrat podprsenku? Tak na tuhle matematicko-fyzikální vědu potřebujete návod

Jak si vybrat podprsenku? Tak na tuhle matematicko-fyzikální vědu potřebujete návod
Zdroj: Freepik.com
Podprsenka z kolekce Rosie for Autograph již po několik let navrhuje
anglická herečka a modelka Rosie Huntington-Whiteley, se vyznačuje prvotřídním hedvábím, něžnou krajkou a lichotivými střihy. Svůdná barva, zajímavý střih, který ovšem vyžaduje pečlivé měření a zkoušení. 
Bílé podprsenky jsou základem šatníku každé ženy. Perte je vždy pouze s bílým prádlem a nejlépe na 40 stupňů, stejně jako ostatní typy.
Lichotivý střih této podprsenky vytvaruje krásná prsa každé ženě.
+ 3 fotky+ 4 fotky

Většina žen si vybírá špatnou velikost podprsenky. Výsledkem pak bývají přetékající prsa, zařezávající se ramínka případně zapínání až kdesi u hlavy a také bolesti zad. Co všechno je tedy třeba sledovat při výběru této podpory?

Jana Jánská
Jana Jánská 28. 08. 2020 10:00

Během dne se potřebujete cítit pohodlně. K tomu vám dopomůže i dokonale padnoucí podprsenka, která zejména pod upnutějším oblečením vytvoří dokonalou siluetu.

Tvar podprsenky

Každá žena má jinou postavu a té by měla uzpůsobit i střih podprsenky. Vycházejte z tvaru ramen. Pokud jsou užší, stejně jako trup i mezera mezi ňadry, zaměřte se na podprsenky typu plunge. Pro široká ramena s mezerou mezi prsy se hodí podprsenka, tzv. balkonetka. Jestliže se neumíte rozhodnout, sáhněte po nejvšestrannější variantě, a sice podprsence full cup, která sedí prakticky každé ženě. A každá žena by měla mít šatníku i podprsenku strapless, neboli bez ramínek.

Velikost podprsenky

Máte ověřenou velikost podprsenky, která vám sedí? Pak máte napůl vyhráno. Nic ale nezkazíte, pokud se znovu přeměříte. Tento krok musíte učinit těsně pod prsy. Pokud je třeba, prsa nadzvedněte a ujistěte se, že měříte obvod hrudníku těsně pod nimi rovnoběžně s podlahou, a že metr přiléhá k vašemu hrudníku, tj. není volný.

Na co si dát pozor

Jestliže budete vybírat podprsenku podle aktuální, kterou právě nosíte, všimněte si, zda se vám lem podprsenky nestáčí na zádech do oblouku. Pokud ano a podprsenka je novější než jeden rok, zvolte menší obvod. Pokud je podprsenka starší, pak bude lem již vytahaný.

Menší obvod zvolte i v situaci, kdy se vám ramínka zařezávají do ramen. Stejný problém může způsobovat i spodní lem zadní části podprsenky. V tom případě vybírejte takovou, která má oble tvarovanou zadní část.

Košíčky a kostice

Nejenom esteticky, ale i zdravotně nevhodná je špatná velikost košíčků. Jestliže vám prsa takzvaně přetékají přes podprsenku v přední části, vybírejte o velikost větší košíčky. Jestliže vylézají i pod paží, měla byste přidat dvě velikosti košíčků. Stejně tak není dobře, pokud kostice po straně zasahuje do prsní tkáně, či vám prsa lezou pod kosticí nebo spodním lemem. V obou případech zkuste zmenšit velikost obvodu a zvětšit velikost košíčků.

Kostice se občas zařezávají i vpředu. Trápí vás tento problém? Pak si vyberte podprsenku, která je na přední straně nižší, což splňuje typ plunge. Od věci není ani o číslo větší velikost košíčků, protože kostice pak budou přiléhat přímo na hrudní kost mezi prsy.

 

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články