Vybíráme dětskou podzimní bundu: Prošívané zahřejí, softshell nepromokne. Zásadní je i design

Vybíráme dětskou podzimní bundu: Prošívané zahřejí, softshell nepromokne. Zásadní je i design
Zdroj: Freepik
Dívčí prošívaná bunda. BENITO, 549 KčDětská lehká leopardí bunda. GAP, 1499 KčZelená prošívaná bunda. H&M, 849 KčProšívaná dívčí bunda. RESERVED, 499 Kč+ 13 fotek+ 14 fotek

Podzim je tu a s ním i sychravé počasí. Přichází tak nejvyšší čas vybavit šatník vašich dětí teplými svršky. Jak správně vybrat dětskou podzimní bundu a na co se zaměřit?

Dana Klementová
Dana Klementová 27. 09. 2022 09:00

Základním aspektem při koupi nové dětské bundy by měla být volba vhodného materiálu. Důležitý je však i design, ve kterém se vaše dítě musí cítit dobře

Výběr vhodného materiálu

Při výběru materiálu se zamyslete, zda je pro vás důležitá nepromokavost svršku, nebo v dešti dítěti obléknete pláštěnku, a tak od bundy neočekáváte vysokou voděodolnost. 

Skvělým řešením může být softshellová bundaPrávě softshell je totiž materiál, který odolává dešti a větru, a zároveň poměrně hodně hřeje, a tak je vhodný do opravdu studeného podzimního počasí.

Pokud chcete svému dítku dopřát dostatečný tepelný komfort a pohodlí, pořiďte mu kromě softshellové bundy i péřovou prošívanou bundu, jež ho zahřejte i během zimy.

Jaký zvolit střih a velikost?

Při výběru bund byste se měli držet základního pravidla – větší bunda je vždycky lepší než malá. Pokud totiž pořídíte menší, bunda bude mít krátké rukávy a nebude ani na zádech dostatečně dlouhá. Kvůli tomu pak dítěti hrozí značné nepohodlí, a dokonce i nachlazení. Pod bundu by navíc dítě mělo být schopno obléct ještě mikinu, a přitom se stále cítit pohodlně.

Co se střihu týče, je u dětské bundy důležité myslet na kapuci, možnost utažení rukávů kolem zápěstí a delší střih zejména v oblasti beder. Pokud se budete držet těchto základních pravidel, nemůžete vybrat špatně. 

Design bund

Puntíky, proužky nebo hvězdičky? Výběr designu volte s rozmyslem, aby se bunda vám i dítěti brzy neokoukala a dala se jednoduše kombinovat s dalšími kousky. Je proto lepší zvolit neutrálnější bundu, kterou následně stačí ozvláštnit pestrobarevnou čepicí a šálou. Zároveň je důležité, abyste při výběru bundy dali na názor dítěte. Právě ono ji bude bundu nosit, a tak je nutné, aby se v ní cítilo dobře. 

Inspiraci na dětské bundy pro letošní podzim si můžete prohlédnout v naší fotogalerii. 

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články