Jak si vybrat stylové oblečení do letadla? Nepodceňujte materiál a počítejte s klimatizací

Vhodné oblečení do letadla: Co si vzít na sebe, abyste se cítili komfortně?
Zdroj: Freepik
Dámské růžové tepláky. Lindex, 450 KčDámský elegantní batoh vhodný na cesty. VUCH, 1199 KčŠedá mikina s kapucí. CALVIN KLEIN, MODIVO, 1179 KčDámské elegantní sneakersy. GANT, 1869 Kč+ 16 fotek+ 17 fotek

Čeká vás cesta letadlem na dovolenou a stále váháte, v čem poletíte? Máme pro vás několik tipů, co si do kabiny obléknout, abyste se cítila komfortně, a zároveň vypadala šik.

Dana Klementová
Dana Klementová 07. 07. 2022 14:30

Základním pravidlem při výběru vhodného oblečení na cestu letadlem by mělo být upřednostnění komfortu před aktuálními módními trendy. Obzvláště pak tehdy, pokud poletíte více hodin. 

Základem je vhodný materiál

Při výběru oblečení byste měli dávat přednost prodyšným materiálům, ve kterých se nebudete zbytečně potit. Ideální je například bavlna, len či hedvábí. Všechny tyto materiály jsou totiž nejen prodyšné, ale zároveň dokáží skvěle absorbovat vlhkost. Vhodný je také bambus, který vás příjemně ochladí

Přednost dejte komfortu

Co se konkrétních kousků týče, místo džínů a upnutých halenek, které vás mohou při dlouhém sezení škrtit, plus bot na vysokém podpatku dejte přednost teplákovým soupravám, legínám, oversized mikinám či teniskám, které vypadají trendy, ale zároveň se v nich budete cítit pohodlně. 

Rovněž myslete na to, že v letadle bývá zapnutá klimatizace, a tak cestování v šortkách, šatech či sukních doplněných sandály může mít za následek nepříjemné nachlazení. Nezapomeňte si proto do příručního zavazadla přibalit teplé ponožky, svetr či nějakou větší šálu, kterou se můžete přikrýt. 

Jestliže cestujete do teplých krajů a v den odletu z České republiky není příliš horko, do příručního zavazadla si vezměte šortky či šaty, do nichž se po přistání převléknete, a nemusíte tak na hotel cestovat teple oblečení. 

Trendy outfity do letadla

Již dávno neplatí, že teplákové soupravy a tenisky se hodí jen na sport. Současný trh nabízí velké množství trendy sportovního oblečení, které využijete i při běžném nošení.

Jestliže tedy stále váháte, co si do letadla obléct, vsadit můžete na již zmiňované teplákové soupravy, legíny, oversized mikiny, teplákové šaty, kalhoty z jemného úpletu či teplákové šortky a tílkaV čem všem lze pohodlně cestovat letadlem, si můžete prohlédnout v naší fotogalerii. 

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články