Jaké puntíkaté šaty si pořídit na léto? Bambus vás příjemně ochladí, konopí blokuje UV záření

15 trendy puntíkatých šatů na léto 2022: Z jakého materiálu by letní šaty měly ideálně být?
Zdroj: Se souhlasem Erika FASHION/ Koláž Lifee.cz
Puntíkované košilové midi šaty s páskem. Marks&Spencer, 1499 KčBílé šaty s puntíky a volány. H&M, 1299 KčPuntíkované zavinovací midi šaty s ozdobnými volány. Marks&Spencer, 999 KčTmavě zelené šaty s puntíky. RESERVED, 499 Kč+ 11 fotek+ 12 fotek

Hravé, nadčasové a stylové. Takové jsou puntíky, které by ve vašem letním šatníku neměly chybět ani letos. Jaké puntíkaté šaty byste si měla pořídit a z jakého by ideálně měly být materiálu, aby vám v nich i během horkých dnů bylo příjemně?

Dana Klementová
Dana Klementová 30. 06. 2022 14:30

Vypadá to, že letos v létě nás čekají skutečné tropy. Lehké a vzdušné šaty z příjemného materiálu by tedy měly být naprostým must-have kouskem každého dámského šatníku. 

Ideální letní materiály

Současný trh nabízí nepřeberné množství zboží z nejrůznějších materiálů. Ve kterém vám bude během parných letních dnů nejlépe? 

Bavlna, která se k výrobě oděvů používá nejčastěji, je pro léto jako stvořená. Je prodyšná, skvěle absorbuje vlhkost a snadno se udržuje. Pouze si dejte pozor, aby v oděvu nebylo příliš polyesteru, který pro léto už tak vhodný není. 

Stejně tak oblíbený bývá v létě len. Je vzdušný, lehký a dobře prodyšný. Jeho jedinou nevýhodou je jeho mačkavost. Pokud si tedy šaty ze lnu bude chtít vzít na dovolenou, nezapomeňte si přibalit cestovní žehličku.

A v neposlední řadě nesmíme opomenout ani konopí či bambus, který vás příjemně ochladí. Navíc oproti předchozím zmiňovaným mají tyto materiálu tu výhodu, že dokáží mnohem lépe blokovat UV záření.

Trendy puntíkaté šaty na léto 2022

Trendem léta 2022 jsou výrazné barvy, a tak se nebojte při výběru puntíkatých šatů trochu zaexperimentovat. Kromě tradiční černo-bílé kombinace můžete zkusit černé šaty s barevnými puntíky či červené, zelené nebo modré s bílými puntíky

15 trendy puntíkatých letních šatů si nyní můžete prohlédnout v naší fotogalerii.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články