Pořád někam cestujeme, jsme velmi akční rodina, říká Lucie Šafářová. Svůj aktivní život nebrzdí ani s dětmi

Aktivní maminka Lucie Šafářová: Pořád někam cestujeme, jsme velmi akční rodina
Zdroj: Profimedia.cz
Tenisová jednička Lucie Šafářová strávila na kurtech podstatnou část svého života.V roce 2002 randila Lucie Šafářová s tenistou Tomášem Berdychem. Na fotografii z roku 2010 jej přijela podpořit na Wimbledon.Takto to Lucii Šafářové slušelo v roce 2013.V roce 2012 obhájily i díky Lucii Šafářové české tenistky titul ve Fed Cupu. Oslavy nebraly konce.+ 15 fotek+ 16 fotek

Od tří let se pohybuje na tenisových kurtech, v roce 2019 ukončila kariéru a teď se Lucie Šafářová (35) naplno věnuje svým dvěma dětem, dvouleté Leontýnce a čtyřměsíčnímu Oliverkovi. V rozhovoru pro Lifee.cz bývalá tenistka přiznává, že se právě díky mateřství vrátila do dětských let, které obětovala své úspěšné kariéře.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 10. 08. 2022 12:00

Bývalá tenistka Lucie Šafářová získala pět grandslamových titulů ve čtyřhře, má bronz z olympiády a čtyřikrát byla členkou vítězného fedcupového týmu. Jediný grandslamový turnaj, který nikdy neopanovala, je ten nejslavnější - anglický Wimbledon.

Lucie Šafářová vyměnila kariéru za rodinu

Úspěšnou kariéru oficiálně ukončila v květnu roku 2019, kdy v rámci Prague Open odehrála svůj poslední zápas.  „Je to osudové a pěkné, že k tomu dojde v Praze," prozradila tenkrát Šafářová na tiskové konferenci. Původně se totiž s kariérou chtěla loučit na Australian Open, ale zradilo ji zdraví.

V prosinci téhož roku už se jí s manželem, hokejistou Tomášem Plekancem, narodila dcera Leontýnka. Letos v květnu pak přivedla na svět syna Olivera. Do rodiny patří ještě Plekancovi synové z prvního manželství se zpěvačkou Lucií Vondráčkovou Matyáš (10) a Adam (7).

Díky svým potomkům se Šafářová vrací do dětství

V rozhovoru pro Lifee.cz tenistka před nedávnem přiznala, že jí velká rodina vyhovuje a díky dceři a synovi objevuje poklidné dětství, které sama nezažila - tenisem intenzivně žila od tří let. „Ano, je to přesně tak, jak říkáte. Člověk si s těmi panenkami také občas hraje a je to moc hezké," libuje si.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Lucie Safarova (@lucie.safarova)

S miminkem neváhají cestovat po Evropě

Léto teď rodina dvou profesionálních sportovců tráví - jak jinak - aktivně. Jsme velmi akční rodina. Už jsme byli se všemi dětmi na Kypru. Měla jsem z toho trochu strach, protože Olíkovi byly teprve dva měsíce, ale paní doktorka nám to povolila. Byla by škoda v létě nikam nejet," prozradila nám spokojená dvojnásobná maminka, „nedávno jsme strávili ještě týden ve Španělsku, tentokrát jen se dvěma dětmi. Pořád někam cestujeme."

Velké stěhování do rodinného domu

Před nedávnem se rodina přestěhovala do vily v pražských Třebonicích, protože Plekanec to má odtud blízko do kladenských Kročehlav. Tam se jezdí starat o svoji nemocnou maminku. Podle časopisu Rytmus života je nový dům vyšel na 26 milionů korun„Moje maminka onemocněla a rádi bychom jí s celou rodinou byli nablízku. Vím, že ji naše přítomnost hodně pomůže. Tituly a sportovní kariéra nejsou všechno,” vzkázal Tomáš Plekanec svým fanouškům skrze sociální sítě.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články