Tenistka Lucie Šafářová ukázala děti: Leontýnka miluje oblečení, nákup bývá hotová apokalypsa, tvrdí

Tenistka Lucie Šafářová ukázala děti: Leontýnka miluje oblečení, nákup bývá hotová apokalypsa, tvrdí
Zdroj: Herminapress
Tenistka Lucie Šafářová si nenechala ujít křest limitované edice panenek, na který vzala také obě své děti - tříměsíčního Oliverka a dvouletou Leontýnku. Na fotografii během rozhovoru pro Lifee.cz.Dvouletá Leontýnka prý miluje nejen panenky, ale také šatičky.Lucie Šafářová přiznává, že díky dětem se po letech tvrdé dřiny vrací do dětství.Syn Oliverek si ve společnosti vedl statečně a vůbec neplakal.+ 4 fotky+ 5 fotek

Bývalá tenistka Lucie Šafářová (35) přivedla v květnu na svět syna Olivera, který tak rozšířil sportovní rodinu hokejisty Tomáše Plekance (39). Ten má z předchozího manželství se zpěvačkou Lucií Vondráčkovou (42) syny Matyáše (10) a Adama (7). V rozhovoru pro Lifee.cz někdejší úspěšná tenistka prozradila, jaké dárky nejraději dostává její dvouletá dcera Leontýnka a co všechno už spokojená rodina letos v létě stihla.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 06. 08. 2022 12:00

Lucie Šafářová připouští, že se díky dvěma malým dětem vrátila po letech tvrdé dřiny na kurtech do poklidného dětství - a s Leontýnkou si hraje s panenkami. „Má ráda šatičky a je to prostě maminčina holčička. I když je povahou tak trochu ďáblík. Má doma starší bráchy, teď i jednoho mladšího, takže občas vyjede z dětského pokojíčku i s autíčkem," vypráví Lucie o své dceři.

Šafářová si s Leontýnkou a Oliverkem nenechala ujít křest limitované edice panenek, které oblékl návrhář Osmany Laffita a které se budou před Vánoci dražit, aby výtěžek mohl putovat onkologicky nemocným dětem nebo dětem v dětských domovech.

Co vás přivedlo na křest panenek, pokud odhlédneme od vaší dcerky Leontýnky, která je zde ve svém živlu?

Jsem součástí nadačního fondu Radost dětem a potěšilo mě, když za mnou přišli s tak krásným nápadem, že by panenky Osmanyho Laffity mohly pomáhat dobré věci. Je to spojení něčeho krásného, co zároveň podpoří onkologicky nemocné děti. Jsem proto moc ráda, že mohu být jejich patronkou.

Má Leontýnka ráda panenky?

Samozřejmě. Hraje si s panenkami, má ráda šatičky a je to prostě maminčina holčička. I když je povahou tak trochu ďáblík. Má doma starší bráchy, teď i jednoho mladšího, takže občas vyjede z dětského pokojíčku i s autíčkem.

Po dlouhých letech úspěšné kariéry se teď díky dětem vracíte do mládí, je to tak?

Ano, je to přesně tak, jak říkáte. Člověk si s těmi panenkami také občas hraje a je to moc hezké.

Když jste byla malá, potřebovala jste mít všechno, co jste viděla ve výlohách?

Vzpomínám si, že jsem měla hodně panenek Barbie a často jsem si s nimi hrála. Milovala jsem plyšáky. Moje sestra je o deset let starší, což je opravdu hodně. Všechno jsem po ní dědila. Je to tak velký věkový rozdíl, že mi to tenkrát ani nepřišlo - myslím třeba v případě oblečení. Žádný komplex z toho nemám.

Dopřejete Leontýnce všechno, na co pomyslí?

Ona miluje šatičky, moc ráda se obléká, takže když ji vezmu do obchodu, je to hotová apokalypsa. Musí brát všechno z věšáků, stahuje to a zkouší. Je to taková noční můra všech maminek. Ráda chodí do kabinky a dělá módní přehlídky. Má dvě sestřenice, dvě starší holky, takže některé věci pro ni dědíme také od nich. Ono se to v rodinách tak hezky posunuje.

Jak trávíte léto s malým miminkem?

Jsme velmi akční rodina. Už jsme byli se všemi dětmi na Kypru. Měla jsem z toho trochu strach, protože Olíkovi byly teprve dva měsíce, ale paní doktorka nám to povolila. Byla by škoda v létě nikam nejet. Děti si to moc užily u moře, já se ráda zavřela do pokoje s klimatizací a všechno proběhlo k naprosté spokojenosti všech. Nedávno jsme strávili ještě týden ve Španělsku, tentokrát jen se dvěma dětmi. Pořád někam cestujeme.

Sledovala jste Prague Open, tenisovou událost z pražské Štvanice, která nedávno skončila?

Bohužel už jsme měli dovolenou, byli jsme v tom Španělsku, takže jsem nemohla přijít osobně. Ale sledovali jsme to a právě s dcerkou Andrey Hlaváčkové se často vídáme, holky jsou kámošky. Měla rozlučku s kariérou, tak mě trochu mrzelo, že jsem to propásla.

Byla jste pozvaná?

Byla, ale dovolená už byla zamluvená, takže to nešlo zrušit nebo přesunout.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články