Adéla (23): Buď moje Barbie, řekl mi přítel. Vzala jsem raději nohy na ramena

Adéla (23): Buď moje Barbie, řekl mi přítel. Vzala jsem raději nohy na ramena
Zdroj: Pixabay

Když si Adéla začala s Romanem, netušila, že ten chlap má problém. Chtěl totiž vypadat jako Ken. Nechal si vybělit zuby, zvětšit rty a vytetovat obočí. Dokonce se tak začal i oblékat. Adéla se pořád držela. Když jí ale řekl, aby byla jeho Barbie, vzala nohy na ramena.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 16. 07. 2022 12:00

Na Romanovi (27) mě jako první zaujal jeho uhlazený vzhled. Naprosto dokonalé vlasy, vyhlazená pleť a lagunově modré oči. Vypadal tak trochu, jako kdyby byl z vosku. Mělo mi dojít, že s ním něco není zcela v pořádku.

Přítel má jako vzor Kena

Na každé naše rande přišel navoněný a dokonale upravený. Někdy jsem se dokonce styděla, protože jsem měla pocit, že vypadá lépe než já. Během schůzky si často v zrcátku kontroloval účes. Nikdy jsem vedle sebe neměla muže, který by se o sebe staral tak pečlivě. Když mě poprvé pozval k sobě domů, zažila jsem šok.

Na poličce měl vyskládaných několik Kenů a Barbie. „Ty si s nimi hraješ?" zeptala jsem se zvědavě. Přiběhl z kuchyně a odvětil. „Já je mám spíše jako vzory," pronesl ve dveřích. „Jak to myslíš?" zajímalo mě. „Rád bych vypadal jako Ken," řekl suverénně. V tu chvíli mi došly otázky.

S Romanem mi jinak bylo docela dobře. Říkala jsem si, že každý má nějakou úchylku. A to, že má rád Kena, jsem nebrala jako potíž. To až po uplynutí dalších měsíců. Na jednu schůzku přišel do puntíku oblečený jako Ken, kterého měl doma. Trochu ve mně hrklo, protože i slepý by poznal, komu se chce Roman podobat.

Musela jsem mu říkat Kene

Nechal si velmi nepřirozeně vybělit zuby, takže jeho původně půvabný úsměv byl najednou kýč. Když jsem u něj spala, stalo se, že jsem ho v noci vedle sebe nenašla. Seděl v obýváku na zemi a hrál si s Barbie a Kenem. Postupně mi začalo docházet, že Roman to v hlavě nemá v pořádku.

Na rozchod to ale pořád nebylo. Ještě jsme spolu strávili několik měsíců, než mi došlo, že ten člověk je cvok. Nechal si zvětšit rty a vytetovat obočí. „Co to máš na obličeji?" divila jsem se. „Teď už jsem skoro jako Ken," prohlížel se v zrcadle. „Nemáš pocit, že to trochu přeháníš?" zkusila jsem mu naznačit, co si o tom myslím.

Roman byl ale tak zaujatý sám sebou, že mě vůbec nevnímal. Začala jsem pochybovat o jeho zdravém rozumu. Jednoho dne po mě začal vyžadovat, abych mu říkala Kene. To už jsem se musela vážně smát. Ta největší bomba ale přišla nedávno.

Chtěl, abych byla jeho Barbie

„Nechtěla by ses obarvit na blond?" zjišťoval jednoho rána. „Na blond? Víš, že ani ne? Mě se líbí hnědé vlasy," reagovala jsem. „No, já jen, že když jsem teď Ken, ty bys mohla být moje Barbie," dodal a já šla do kolen. „Ty nejsi Ken, ale magor," pronesla jsem, protože mi došlo, že mu totálně šiblo. „Víš, jak by to bylo hezký, kdybys byla jako Barbie?“ dělal, jako kdyby mou reakci neslyšel.

Aniž bych mu cokoliv vysvětlovala, ten den jsem od něj odešla a už se nikdy neukázala. Je to snad ten nešílenější vztah, jaký jsem kdy měla. Ještě teď se nad tím s kámoškami náramně bavíme. Nedávno jsem ho dokonce viděla v bílém kabrioletu. Hřálo mě u srdce, že jsem od něj utekla. I tak mu ale držím palce, aby tu svou Barbie našel.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články