Barbora (33): S kámoškou jsme chtěly mít děti ve stejnou dobu, bohužel si k tomu vybrala stejného muže

Barbora (33): S kámoškou jsme chtěly mít děti ve stejnou dobu, bohužel si k tomu vybrala stejného muže
Zdroj: Freepik

Barbora a její věrná kamarádka Alice si naplánovaly, že budou obě mít děti ve stejnou dobu. Když Barbora otěhotněla, Alice zrovna neměla partnera. Vytoužené těhotenství vyřešila po svém, na Barboru nebrala ohled. A obětovala přitom jejich přátelství.

Denisa Zajíčková
Denisa Zajíčková 26. 06. 2022 07:00

S Alicí (33) jsme se znaly od první třídy a přátelství nám překvapivě vydrželo až do dospělosti. Když jsme obě úspěšně dostudovaly vysokou školu, začaly jsme plánovat. Jaké by to bylo, založit rodinu ve stejný čas a trávit spolu mateřskou? Plán to byl senzační. Jen muži nám k tomu chyběli. Tehdy jsme byly obě nezadané a nikdo nebyl na obzoru.

Mělo to dopadnout dobře, osud tomu chtěl jinak

To se však změnilo, když jsem nastoupila do své první práce a seznámila se s kolegou Tomášem (35). Byl to fantastický gentleman, po kterém pokukovaly všechny ženský. Nikdy by mě nenapadlo, že mám šanci, až mě jednou pozval na rande.

Užili jsme si úžasný večer v centru Prahy, prošli jsme se od Podolí až k Rudolfinu, měli luxusní večeři a zakončili to kávou. Před poslední tramvají jsme se políbili a nemohlo to být romantičtější. Tak se začal psát příběh, o které jsem si myslela, že bude láskou na 100 let.

Alice si nemohla dlouho nikoho najít. A když už někdo přišel, bylo to pár nočních románků s hořkým koncem. S Tomášem si rozuměla a často s námi trávila čas. Neustále jsme se při dívčích dýcháncích bavily o tom, že bychom chtěly děti ve stejnou dobu.

Kamarádka nebyla z mého těhotenství nadšená

Já jsem však už v tu dobu věděla, že se s Tomášem bavíme o tom, že je na potomka ten správný čas. Vycítili jsme, že nám v životě něco chybí, že už jsme připraveni přivítat k nám nového člověka. A tak jsme tomu nechali volný průběh.

Měla jsem štěstí, otěhotněla jsem jen po dvou měsících snažení. Obrovskou radost jsem hned chtěla sdílet s Alicí. Ta ale žádné nadšení neprojevila. „A určitě, jo? Hele, tak uvidíš, někdy to nedopadne..." řekla chladně a mě to tenkrát ranilo. Nemluvily jsme spolu další měsíc.

Až mi jednou zavolala a říká: „Baru, jsem těhotná!" Zůstala jsem v němém úžasu. „S kým?" vypadlo ze mě automaticky. „Hele, nevím. Potkala jsem ho v baru a byla to jednorázovka. Ale dítě si nechám, jeho hledat nebudu," řekla rázně. Nevěděla jsem, jestli jí mám začít gratulovat, nebo ji konejšit. Ale nechala jsem to být, spory se urovnaly a celé těhotenství jsme prožívaly společně.

Kamarádka mi svedla manžela

Nakonec se mi narodil Filípek, jí Matyáš. První rok to bylo skvělé období. Až se jednou Alice objevila ve dveřích a řekla mému Tomášovi: „Hele, takhle to dál nejde, já to neutáhnu. Nic jsem po tobě nechtěla, ale jestli to bude nutný, půjdu k soudu. Potřebuju alimenty." Měla jsem co dělat, aby to semnou neseklo.

Během pár minut jsem sbalila sebe, malého a odjela k mámě. Tady se teď schovávám a nezvedám nikomu telefony. Vlastně nevím, od koho ta zrada bolí víc. Když chtěla Alice dítě, proč si vybrala mého manžela? A jak mě mohl zradit s mou nejlepší kamarádkou? Co se teď čeká ode mě? Jak se k tomu mám postavit? Tolik otázek a tak málo odpovědí...

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články