Kamila (44): Myslela jsem, že mě snoubencova zrada už přebolela. Souhra náhod mě ale vyvedla z omylu

Kamila (44): Myslela jsem, že mě snoubencova zrada už přebolela. Souhra náhod mě ale vyvedla z omylu
Zdroj: Shutterstock

Existují náhody, nebo jsou všechny naše kroky řízeny osudem? Kamila se nikdy těmito otázkami nezabývala, ale po tom, co se jí nedávno stalo, si začíná myslet, že celý život je jen jedna velká náhoda.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 22. 10. 2021 10:00

S minulostí jsem se již dávno smířila. Nejsem ten typ člověka, kterému když někdo ublíží, nezapomene to a chce se za každou cenu pomstít. To, že mě můj snoubenec nechal u oltáře, je dávná historie. Ale náhoda tomu chtěla, abych na to tak lehce nezapomněla.

Naučila jsem se s jeho odmítnutím žít

Ve 24 letech jsem byla dost naivní, asi jako každá holka v tom věku. Myslela jsem si, že svatba s mým tehdejším přítelem Viktorem je dobrý nápad. Problém byl, že on si to nemyslel. Neměli jsme v plánu žádnou velkou svatbu, ale i tak, když mi utekl od oltáře, to hodně bolelo.

Snažila jsem se ho několikrát kontaktovat a žádala po něm vysvětlení, ale on mě úplně zazdil. Jako bych pro něj nikdy neexistovala. Naučila jsem se s jeho odmítnutím žít. Co mi také jiného zbývalo? Dva roky na to jsem poznala svoji životní lásku. Marek (47) už od oltáře neutekl. Jsme spolu patnáct let a vychováváme dvě krásné děti.

Netušila jsem, co se na mě chystá

I tak mě fakt, že jsem nakonec na Viktora stejně narazila, těžce vykolejil. Ani můj spokojený život a úžasný manžel nezmírnili tu bolest, kterou jsem pocítila, když jsem ho znovu uviděla.

Již pátým rokem pracuji v jedné malé firmě. Starám se o chod kanceláře, o faktury a přijímám zásilky. Práce mě moc baví, kolektiv je tam naprosto úžasný. Navíc se naší firmě začalo dařit, takže šéf musel najmout víc lidí. Oslovil v této záležitosti jednu agenturu, která mu měla najít potenciální zaměstnance.

Najednou se objevil ve dveřích zasedačky

Na minulý týden jsme měli domluvenou schůzku se zaměstnancem agentury, kde jsme měli doladit podrobnosti. Jelikož mám na starosti kancelář a její chod, musela jsem se schůzky zúčastnit také.

Seděla jsem už dávno v zasedačka, když se otevřely dveře. Samozřejmě, že v nich nestál nikdo jiný než Viktor. Představil se jako zástupce HR agentury, se kterým budeme dolaďovat podrobnosti. Nemohla jsem uvěřit vlastním očím. Viděla jsem ho poprvé od toho osudného dne před dvaceti lety.

„Vypadá pořád stejně, ani trochu se nezměnil,“ honilo se mi hlavou. Po chvíli jsem se z šoku oklepala a snažila se chovat profesionálně. Ani na chvíli jsem nedala najevo, že se známe. On to také neudělal. Po schůzce se vypařil a já nemám tušení, co se mu honilo hlavou.

Další příběhy ze života ➔

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články