Štěpán (27): Z nového kolegy se stal kamarád do nepohody. Jenže pak mi vyznal lásku

Štěpán (27): Z nového kolegy se stal kamarád do nepohody. Jenže pak mi vyznal lásku
Zdroj: Freepik

Když do Štěpánova týmu nastoupil pohodář Martin, rychle v něm našel nejen kolegu, ale i přítele. Trávili spolu spoustu volného čas. Štěpán byl rád, že není v práci jediný chlap. Martin mu ale jednoho dne vyznal lásku, což byl pro Štěpána šok. A to tak veliký, že zvažuje odchod z firmy.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 04. 05. 2022 13:00

Když k nám do firmy před rokem a půl nastoupil nový kolega Martin (30), byl jsem za něj rád. V našem týmu jsou převážně ženy, což mi po určité době přestalo dělat dobře. S Martinem jsme si jako chlapi sedli a já ho začal mít fakt rád. Pustil jsem si ho blízko k tělu a myslel si, že jsme přátelé. Nedávno mi vyznal lásku, čímž všechno zkazil. Přemýšlím, že kvůli tomu odejdu i z práce.

Z kolegy se stal můj kamarád

Ve firmě pracuji téměř šest let a mám to tam rád. Jen mi poslední dobou začalo trochu vadit složení našeho týmu. Jsem v něm jediný muž. Začaly mi lézt na nervy rozhovory mých kolegyň. Někdy se naše kancelář proměnila v kurník. Když přišla šéfová s tím, že k nám přijde posila v podobě muže, jásal jsem.

Martin už na první dojem působil jako pohodář. Dostal jsem na starost jeho zaučení a seznámení s chodem firmy. Během našich rozhovorů se ukázalo, že máme hodně společného. Fandíme stejnému fotbalovému týmu, rádi sportujeme a vyhledáváme adrenalin. První pivo na sebe nenechalo dlouho čekat.

Byl jsem za něj vážně rád. V práci jsme byli sehranou dvojkou. Trávili jsme spolu celkem hodně volného času. Za poslední rok jsme pravidelně chodili do hospody, jeli jsme na pár víkendů k vodě nebo za fotbalem. Bral jsem ho nejen jako kolegu, ale i jako kamaráda. Občas si o něm kolegyně špitaly a tvrdily, že je Martin gay.

Jednoho dne mi vyznal lásku

Tomu jsem se musel smát. Pro mé kolegyně bylo takové pomlouvání typické. Proto mi tak moc poslední dobou lezly krkem. Netrklo mě, že Martin nemluví o žádné ženě ve svém životě. Vždycky z tématu partnerských vztahů utíkal k jiné debatě. Nejsem vtíravý, takže jsem se na nic neptal a čekal, až se jednoho dne svěří sám.

A to se také stalo. Před časem jsme spolu vyrazili do kina. Cestou domů přišel Martin s nápadem, jestli neskočíme ještě na pivo. Nikam jsem nespěchal, takže jsem jeho nápad kvitoval. Po dvou pivech Martin znervózněl. Přisedl si ke mně o kousek blíž a položil mi ruku na stehno. „Co děláš, vole?" smál jsem se a dal mu ruku pryč.

Martin ji ale na stehno vrátil a zpříma se mi podíval do oči. „Ty, Štěpáne, já tě mám rád," začal. „Kámo, to já tebe taky, ale líbat se nebudeme, viď?" vtipkoval jsem. Martin se ale ke mně naklonil, přivřel oči a našpulil pusu. V tu chvíli mi to došlo. On je vážně gay.

Zamiloval se do mě homosexuál

„Jo, jsem na kluky. Tys to nevěděl?" divil se. Ne, já myslel, že ty kvočny z kanclu jen hledají senzaci. Jak se zdá, měly pravdu," řekl jsem a najednou jsem se v jeho přítomnosti přestal cítit dobře. Nechtěl bys to se mnou zkusit?" zeptal se mě přímo. Ne, kámo, já jsem na holky," chtěl jsem se z místa vytratit. Martin mi ale ještě stihnul říct, že mě miluje.

Náš vztah se v tu chvíli změnil. Nejde o to, že bych měl něco proti gayům. Jen jsem netušil, že zrovna Martin je jeden z nich. To, že to teď vím, by na našem přátelství nic nezměnilo. Jen kdyby po mě nevyjel... I když se omluvil a slíbil, že už to neudělá, já se nedokážu chovat jako před tím. Veškerým společným aktivitám se vyhýbám. V práci s ním probírám jen to nejnutnější. Je mi to tak nepříjemné, že zvažuji i výpověď. Proč mi sakra neřekl hned, že je gay?

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články