Věra (22): Odešla jsem s miminkem za milencem. Netušila jsem, co bude následovat

Věra (22): Odešla jsem s miminkem za milencem. Netušila jsem, co bude následovat
Zdroj: Unsplash

Věra se snažila těhotenstvím zachránit vztah s Alešem. Když jí však do života vstoupil Radek, došlo jí, co jí ve skutečnosti chybělo. Láska. Radek se k ní ale po pár týdnech společného bydlení začal chovat chladně a Věra se ocitla v patové situaci.

Denisa Zajíčková
Denisa Zajíčková 16. 11. 2021 13:00

Když jsem otěhotněla, neměli jsme s Alešem moc dobrý vztah. Mysleli jsme si, že nám miminko pomůže a něco tím zachráníme. Těhotenství však nebyla v mém podání příliš sexy záležitost, což mi Aleš dával dost najevo. Sex jsme neměli celé měsíce žádný, neustále mě upozorňoval na to, že tloustnu a veškeré tělesné projevy, které se s těhotenstvím pojí, odsuzoval jako "nechutnost".

Nastěhovala jsem se k Radkovi

Tou dobou jsem poznala Radka. Měl přítelkyni, znali jsme se z rodné vesnice. Začali jsme si komentovat příspěvky na sociálních sítích, čas od času jsme si napsali. V jednu chvíli se to zlomilo a den ode dne to bylo intenzivnější. Po porodu jsem měla chvíli jiné starosti, ale velmi brzy jsme se k častému psaní vrátili.

Radek se mi často svěřoval s tím, jak moc se doma s Karolínou hádají, jak už to nechce dál snášet. Byla jsem mu vrbou a on byl zase tou mojí. Časem to přerostlo ve flirt, scházení se a první polibek. Velmi rychle jsme si ve zprávách vyznávali lásku a slíbili si, že spolu chceme strávit zbytek života. Když bylo mému synovi půl roku, odešla jsem od Aleše a chtěla být s Radkem. On se rozešel s Karolínou a já se k němu i s malým Jindrou nastěhovala.

Psal si s bývalou, že ji chce zpátky

Chvíli to vypadalo idylicky. Radek byl vážně lepší táta než Aleš. "Mám rád Jindru jako vlastního," říkával. Ale po pár týdnech jsem měla pocit, že je něco špatně. Navíc jsem se nastěhovala do bytu, který zařizovala Karolína. Bylo to nepříjemné, divné a neměla jsem z toho dobrý pocit.

Jednou mi to nedalo a podívala jsem se Radkovi do mobilu. "Nikdy jsem tě neměl opustit. Ona ti nesahá ani po kotníky. Chybí mi to, co bylo mezi námi," zněla zpráva adresovaná Karolíně. Zalapala jsem po dechu a snažila se v hlavě ukočírovat tu smršť myšlenek. Co budu dělat?  Kam půjdu s malým dítětem? Aleš mě určitě zpátky nevezme.

Neumím vyjádřit, jak toho lituju

Nechala jsem to být. Radek se ale časem přestal vracet domů. Ani na noc. Byl nepříjemný. Snažila jsem se náš vztah zachránit, už kvůli Jindrovi. Nepodařilo se mi to. Jednou přišel Radek s tím, že už to takhle dál nejde. Že jezdí za Karolínou, že spolu spí. Chtějí být znovu spolu. Vrátil se k ní, jsou přede všemi za šťastný pár a já zůstala úplně sama. Odstěhovala jsem se k mámě a teď s ní žiju v garsonce. Nemám peníze na vlastní bydlení.

Neumím vyjádřit, jak lituju svého rozhodnutí odejít od Aleše. Riskovala jsem rodinu pro chvilkové pobláznění. Nikdy už nebudu věřit chlapovi, který právě odešel z dlouhodobého vztahu. Ohrozila jsem svého syna. Nechápu, co jsem si myslela. Teď mi nezbylo nic.

Další příběhy ze života ➔

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články