Viola (24): Táta mě před čtyřmi lety vyškrtl ze svého života. Možnost, jak vztah zachránit, bohužel nevidím

Viola (24): Táta mě před čtyřmi lety vyškrtl ze svého života. Možnost, jak vztah zachránit, bohužel nevidím
Zdroj: Freepik

Viola má se svým otcem velmi komplikovaný vztah, který jen tak něco nespraví. Co se stalo, že se jim začal rozpadat pod rukama?

Natálie Volfová
Natálie Volfová 05. 11. 2021 13:00

S tátou se vídám velmi málo. Vlastně jsem se nesetkali skoro čtyři roky. Ještě před deseti lety měl chuť se mnou udržovat aspoň nějaké vazby, teď je náš kontakt minimální. Ne že by mi to tak vyhovovalo, ale když on neudělá první krok, tak já rozhodně ne.

Rodiče se rozvedli, když mi bylo jedenáct

S mojí mamkou nikdy nebyli manželé. Narodila jsem se jim, když jim oběma bylo něco málo přes třicet. Chodili spolu asi tři roky a já si myslela, že si dítě oba přáli. Do svých jedenácti let jsem měla naprosto pohodové dětství. Rodiče byli ukázkoví a já je měla moc ráda.

Jezdívali jsme na výlety, trávili čas s dalšími rodinami a v mé dětské mysli mě nikdy nenapadlo, že by mohlo být něco špatně. Že mě čeká změna, jsem začala chápat, až když si se mnou rodiče chtěli promluvit. „Miláčku, poslední dobou si s tátou moc nerozumíme, oba jsme se rozhodli, že pro nás bude lepší, když budeme žít odděleně,“ řekla mi mamka a táta s tím souhlasil.

Táta založil novou rodinu

Táta s mámou se rozhodli tak, že pro mě bude lepší, když budu žít s mamkou v našem starém bytě a táta se odstěhuje. Po jejich rozchodu jsem s tátou trávila skoro každý víkend, měla jsem ho moc ráda, chodívali jsme do zoo i na různé dětské akce, ale všechno to mělo skončit.

Dva roky po rozchodu rodičů se moje víkendy s tátou staly čím dál ojedinělejšími. Přestal na mě mít čas a když mi jednou představil svoji novou přítelkyni, začala jsem chápat proč. Chtěl být co nejvíc s ní. Za další rok mi oznámili, že čekají přírůstek do rodiny. „Violko, chtěli bychom ti říct, že se ti brzy narodí bratříček, nebo sestřička,“ prozradili mi. Nakonec se mi narodili oba, tátova přítelkyně měla dvojčata.

Odstřihl mě ze svého života

Od té doby jsem se s nimi vídala tak jednou za půl roku. Táta o mě ztratil zájem. Dvojčatům navíc začal stavět dům a na mě už neměl vůbec čas. Mohu říct, že v té době mi to zase tolik nevadilo, bylo mi šestnáct a zajímali mě především kluci a večírky. Trávit čas s tátovou rodinou pro mě nebylo prioritou.

Nakonec to dopadlo tak, že jsem tátu a jeho novou rodinu přestala vídat úplně. Táta mi zavolal jen na narozeniny, a když jsem měla obzvlášť velké štěstí, přivezl mi i dárek. Postupně i tyto návštěvy ustaly. Jeho nová rodina pro něj znamená víc než já.

Další příběhy ze života ➔

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články