Lenka (27): Manžel denně vyžaduje milování. Když mu nevyhovím, nazývá mě frigidou

Lenka (27): Manžel denně vyžaduje milování. Když mu nevyhovím, nazývá mě frigidou

Lenka s Honzou jsou spolu už deset let. Po takové době se intenzita jejich postelových hrátek trochu změnila. Lenka už nemá chuť se milovat každý den, zatímco Honza ano. A dává to najevo dost nevybíravým způsobem, čímž Lenku uráží.

Denisa Zajíčková
Denisa Zajíčková 07. 02. 2022 11:00

S Honzou jsme už deset let. Poznali jsme se ještě na střední škole a vydrželo nám to doteď. Vzali jsme se hned po maturitě, děti ale zatím nemáme. Užíváme si, cestujeme a svépomocí opravujeme malý domeček na vesnici. Idylka, dalo by se říct. Poslední dobou mě ale trápí jedna věc.

Když jsme spolu začínali, milovali jsme se všude

Intenzita našeho milování se začala s postupujícími roky snižovat. Nejde o to, že by mě Honza nepřitahoval, ale zkrátka už nemám potřebu na něj skočit, sotva ho vidím ve dveřích. Dříve mi imponovalo, že mě chtěl pořád. Psal mi erotické zprávy do práce, chtěl se milovat všude. V autě, v převlékací kabince v obchodním centru nebo klidně na louce za bílého dne. A mně se to vážně líbilo.

Těšila jsem se, jaké místo vymyslí příště a jak si to tam spolu užijeme. Teď už se ale potkáváme jen večer doma poté, co přijdeme z práce. Když dorazím unavená, už nemám chuť na několik čísel. Kolikrát nechci sex vůbec. Jenže s Honzou se kvůli tomu hádáme.

Svírá se mi žaludek při představě, že jdu domů

"Tak jsem chlap, ne? Prostě to potřebuju!" zkouší na mě své argumenty. Mně to však přijde absurdní. "Tak mi aspoň ukaž prsa," vyzývá mě a opravdu čeká, až sundám triko. Zašlo to tak daleko, že mě označil za frigidní. Začala jsem přemýšlet, jestli vážně nemám problém.

Čím víc na mě tlačí, tím víc se mi s ním milovat nechce. Necítím žádné vzrušení, dole se nic neděje. Líbání mi začíná být téměř odporné. A on každý den vyžaduje totéž. Do práce mi chodí zprávy typu: "Snad si dáš před večeří předkrm." A mně se svírá žaludek při pomyšlení, že mám jít domů.

Snažila jsem se s ním o tom několikrát mluvit, ale neúspěšně. "Pro mě je sex normální součást vztahu. Nemůžu za to, že to nechápeš," vyčinil mi. A já si říkám, zda by tahle oblast vztahu neměla mít nějaký vzájemný konsenzus. Kde hledat hranice, když každý z nás má úplně jinou potřebu? Jak kvůli tomu nepřijít o vztah a nedohnat druhého k nevěře?

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články