Jak zjednodušit péči o pleť: Mezi kroky, které můžete vynechat, patří toner i peeling

Jak zjednodušit péči o pleť: Mezi kroky, které můžete vynechat, patří toner i peeling
Zdroj: Freepik
Pro pleť je zásadní čištění, na které bychom neměli nikdy zapomínat. Můžete použít různé produkty, jako například čistící pěnivý gel Anti-Redness s kyselinou salicylovou, která pomáhá v boji s akné. Mixa, 130 KčZákladní výbavou každé ženy je hydratační denní krém. Ultra Facial Cream je vyvinutý pro všechny typy pleti, má lehkou texturu a snadno se vstřebává do pleti. Kiehl's, 810 Kč za 50 mlPro noční péči je vhodné mít krém, který se stará jak o hydrataci, tak pracuje na vyhlazení vrásek. Vyspat se do krásy můžete s pomocí peptidů, kyseliny hyaluronové a bambuckého másla v nočním krému Young Night Cream. Keory Young, 2390 Kč za 50 mlAnti-age sérum s retinolem a kyselinou hyaluronovou vám pomůže s bojem proti stárnutí. Používejte jednou denně s denní, nebo noční péčí. Kvůli obsahu retinolu nezapomínejte na použíti ochranného krému, vzhledem k tomu, že tato účinná složka může zvýšit citlivost na sluneční záření. Neutrogena, 459 Kč za 30 ml+ 1 fotka+ 2 fotky

V posledních letech se díky vlivu beauty tvůrců na sociálních sítích rozmohl trend několika kroků v péči o pleť. Některé ženy tak začaly trávit v koupelně více času, aby stihly provést všechny úkony doporučené ve videích známých influencerů. Ne všechny kroky jsou ale nutné pro každodenní péči. Podívejme se na ty, které je možné vynechat bez toho, aniž by to zhoršilo stav vaší pleti.

Kristina Vodičková
Kristina Vodičková 07. 11. 2022 09:00

Některé ženy mají svoji denní a noční rutinu velice krátkou a používají maximálně odličovače a pečující krém na den a noc. Pokud jste ale kosmetice propadli, jistě máte doma i další lahvičky, jako peeling, toner, séra, oční krémy a masky. Poradíme vám, kde se dá ušetřit, ale zároveň si zachovat krásnou pokožku.

Toner pomáhá s pH pleti

Toner není krokem na dočištění pleti, ale na pleť se nanáší pro vyrovnání pH pokožky, aby byla připravena pro použití dalších produktů. Nejlepší je nanášet jej prsty a do pokožky jej zapracovat jemným poťupkáváním. Ovšem není nutný pro všechny typy pleti.

Pokud máte pleť normální jen s drobnými nedokonalostmi, můžete toner vynechat. Pokud má vaše pleť aknózní sklony a často používáte produkty s kyselinou salicylovou, díky kterým pleť zůstává čistá, u používání toneru byste měli zůstat.

Toner se používá po očištění pleti a před aplikací sér a krémů.

Přemíra používání peelingu

Pokud jej máte doma, samozřejmě jej nevyhazujte, ale rozhodně je důležité zamyslet se nad četností jeho užití. Denní používání peelingových produktů může vaší pleti uškodit.

Časté používání exfoliačních houbiček a produktů může vaši pleť zanechat začervenalou a podrážděnou. Zároveň je při častém používání pleť náchylnější k poškození od slunce. Produkt, který byste naopak neměli vynechávat, je ochranný krém s SPF.

Je oční krém nutný?

O oční okolí bychom určitě měli pečovat, jelikož je zde kůže velmi tenká a lehce se podráždí. Dermatoložka Garshick v článku pro Byrdie ovšem uvedla, že oční krém je nutný jen pro ženy, které tato část obličeje trápí, nebo zaznamenávají určité změny. "Dobrý kandidát na oční krém je někdo, kdo má tmavé kruhy pod očima, vrásky, kůže se mu krepatí, nebo naopak trpí na nateklé oči," uvedla lékařka v článku.

Pokud patříte do této skupiny, vyberte vhodný krém, který vám s problémem pomůže. Jestli patříte do skupiny, která nezaznamenává žádné nezvyklé změny na pokožce očního okolí, používejte své denní a noční krémy i pro tuto část obličeje. U krému, který budete nanášet do okolí očí, si dávejte pozor na ingredience, jako je retinol a růžné exfoliační kyseliny.

Náš tip: Krém kolem očí nanášejte bříšky prsteníčků, které nevytvářejí takový tlak, jako například ukazováčky. Jemnější dotek je v této oblasti žádoucí.

Zdroje informací:

Projectvanity.com

Birdye.com

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články