Jitka Asterová zná trik topmodelky Evy Herzigové na dokonalou pleť: Chrstání pomůže s prokrvením

Herečka a moderátorka Jitka Asterová promluvila v rozhovoru pro Lifee.cz o netradiční metodě, kterou si zvlnila vlasy.Jitka se rozhodla použít na vlasy papiloty, které dříve používaly naše babičky.Mimo to Jitka Asterová prozrazuje trik, jak docílit svěží pokožky, jakou se pyšní i topmodelka Eva Herzigová.Jitka Asterová byla jednou ze sudiček nové knihy Bořka Slezáčka (vpravo) Kéž bys tu byla. Spolu s ní publikaci pokřtili zpěvačka Bára Basiková a herec Kryštof Bartoš.+ 6 fotek+ 7 fotek

Herečka Jitka Asterová (62) ví, jak si i po šedesátce udržet mladistvou pleť. Sama přísahá na kouzla korejské kosmetiky, ale vyznává také mnohem levnější metody. K takzvanému chrstání, které praktikuje také topmodelka Eva Herzigová (49), nebudete potřebovat nic víc, než pořádně ledovou vodu. A trochu času.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 08. 10. 2022 08:00

Herečka a moderátorka Jitka Asterová byla společně s Bárou Basikovou jednou ze sudiček nové knihy, kterou napsal jejich kolega a kamarád Bořek Slezáček.

Během křtu si Bořek utahoval z Jitčiných zvlněných vlasů. Jak nám později prozradila, vlasy si tentokrát upravila pomocí papilotů, které používaly už naše babičky. Kromě této vychytávky má ovšem Jitka v zásobě také trik na svěží a mladistvou pleť. Říká tomu chrstání. „Teď, s příchodem zimy, se do toho člověku moc nechce, a také to pár minut zabere," naznačila, denně to zkrátka nedělám, mám takové nárazové chrstání."

Bořek vás během křtu knihy uvedl velmi divoce. Tvrdil, že jste se v 90. letech potkávali po barech a že jste si na něj tajně myslela. Jak ve skutečnosti proběhlo vaše seznámení?

Opravdu se známe z různých nočních podniků, kde většinou býval s někým úplně jiným než se mnou. Jen jsme po sobě pokukovali, teda spíše já po něm, protože on si vždycky vybíral ty největší krasavice. Vím, že s ním vždycky byla legrace. Později, asi před deseti lety, jsme se potkali v muzikálu Mamma Mia! V té době se zvedal ode dna a začalo se mu dařit. Od té doby spolupracujeme a dá se říct, že jsme kamarádi.

Byla jste do něj zamilovaná?

Zamilovaná... Já bych si na něj ani netroufla pomyslet. Byl mladší, nedostupný a v neustálém obležení krasavic. Ale samozřejmě - pokud byl nějaký obdiv, tak z mé strany, ne z jeho.

Dnes jste mu pokřtila knihu. Několik povídek už jste četla, je to tak?

Ano, já totiž miluji knížky, které jsou složeny z povídek. Mám třeba pět minut, vyberu si jednu kratší... Začala jsem jeho knížku číst od prostředka. Čekala jsem, že to bude vtipné. Je tam hodně autobiografických prvků a Bořek toho zažil opravdu hodně. I tragické události dokáže podat velmi humorně, ale nečekala jsem, že mě mnohdy zasáhnou tak, že mi půjde mráz po zádech. Jsou tam překvapivé zvraty, hlavně u jedné z povídek - tu jsem dočetla a deset minut jsem nemohla mluvit. Byla jsem velice příjemně překvapená na to, že je to jeho první knížka.

Bořek dnes zmiňoval vaše kudrnaté vlasy. Dělal si legraci, jestli nemáte novou kulmu. Jak to s vašimi kudrlinkami tedy je?

Nemám novou ani rozbitou kulmu, dnes jsem na vlasy použila papiloty, což jsem už dlouho nedělala. Je to systém papírků, který používaly už naše babičky. Je to výborné, ale musíte v tom spát. Na to, že to 24 hodin připravujete a vydrží to 10 minut, tak to za tu námahu nestojí. Byla jsem v nich skutečně přes noc a už cítím, že to padá.

Kromě zmiňovaných papilotů máte ještě jiné babské triky, které na sebe používáte?

Na pleť používám korejskou kosmetiku, kterou jsem naprosto nadšená. Součástí je i světelná maska, která svítí a aktivuje buňky až do hloubky. Je to dlouhý rituál a péči o pleť takto věnuji klidně i půl hodinky. Ale jednu babskou radu bych pro vás přeci jen měla.

Povídejte!

Tahle korejská kosmetika je přeci jen finančně náročnější záležitost. Výborná rada je ovšem pít hodně vody a potom ještě praktikovat takzvané chrstání. Hned vysvětlím. Naučil mě to můj vizážista Zdeněk Fencl, kterému to údajně poradila topmodelka Eva Herzigová.

Co to obnáší?

Znamená to, že ráno si napustíte studenou vodu a několikrát si ji chrstnete do obličeje - klidně stokrát. Potom máte tvář dokonale prokrvenou a když ji namažete klidně obyčejnou indulonou, tak neuděláte nic špatného.

Vy sama to ráno praktikujete?

Já tohle denně nedělám, protože jsem líná, a raději používám právě tu korejskou kosmetiku. Ale je pravda, že když na sobě cítím, že bych se měla revitalizovat, tak je to opravdu účinné a pleť se nádherně prokrví. Teď, s příchodem zimy, se do toho člověku moc nechce, a také to pár minut zabere, než tu vodu naberete stokrát. No, denně to zkrátka nedělám, mám takové nárazové chrstání.

Související články

Další články