10 slavných maminek, které rodily po čtyřicítce: Sklenaříková, Pizingerová, Basiková i Šeredová

10 slavných maminek, které rodily po čtyřicítce: Sklenaříková, Pizingerová, Basiková i Šeredová
Zdroj: Herminapress
Vendula Pizingerová porodila syna Pepíčka v roce 2020, jen dva roky před padesátkou. Je to zdravý klučina, který dělá celé rodině radost.Topmodelka Adriana Sklenaříková se poprvé stala matkou ve svých 46 letech. Porodila dcerku, která dostala jméno Nina.Ani topmodelka Alena Šeredová se mateřství po čtyřicítce nebránila. Holčičku Vivienne Charlotte porodila ve svých 42 letech. Doma už se na ni těšili starší bratříčci, David Lee a Louis Thomas.Houslistka Markéta Muzikářová se co nevidět také stane trojnásobnou maminkou. Rodit bude pouhé tři roky před padesátkou.+ 6 fotek+ 7 fotek

Slavné maminky, jako je Adriana Sklenaříková, Bára Basiková nebo Vendula Pizingerová rodily své děti po čtyřicítce. Jak říká topmodelka Alena Šeredová, během porodu prožívala úplně jiné emoce. Některé z nich si musely od svého okolí vyslechnout i to, že jsou na plození zdravých dětí staré, nebo že nezvládají výchovu. Jak se s tím vyrovnaly?

Veronika Nováková
Veronika Nováková 06. 06. 2022 08:00

Co nevidět přivede na svět své třetí dítě houslistka Markéta Muzikářová (47). Ta nedávno v talkshow Na kafeečko promluvila o hněvu veřejnosti, kterému musela čelit, když své těhotenství tři roky před padesátkou veřejnosti oznámila.

Nebyly to ale jen vzkazy, které jí věštily postižené dítě. Naopak. „Kolik lidí mi napsalo podporující vzkazy, a také příběhy typu: Prosím vás, já jsem rodila v 51 letech a mám zdravé dítě, ničeho se nebojte. Ve vyšším věku se každý stresuje, že se něco stane," prozradila Muzikářová. „Po čtyřicítce abys už ležela, nebo byla na vozíčku prakticky od otěhotnění."

Adriana Ohanian Sklenaříková (50)

Topmodelka slovenského původu Adriana Sklenaříková se poprvé stala maminkou ve 46 letech. Podle magazínu DNES jí lidé miminko přáli: „Dostala jsem velmi krásné reakce. Psaly mi čtyřicetileté ženy, že jsem jim dala naději a že mi strašně přejí můj happy end. Jsem moc ráda, že pro někoho můžu být nadějí. Pamatuju si dobře na momenty, kdy mi pohled na těhotnou ženu vlil slzy do očí,“ vzpomínala topmodelka, která prý lituje, že děti neměla dříve - prý se dosud cítila nekonečně mladá a tak neměla potřebu.

Otcem její vymodlené dcery Niny je její druhý manžel, podnikatel Aram Ohanian (65). Podle Blesku by Adriana chtěla další tři děti adoptovat„Je pravda, že jsme měli dítě velmi pozdě. Mému muži je 64 roků. Z toho jediného máme strach, že až tady jednou nebudeme... Tak si říkám - děti budou spolu, a to mě uklidňuje,“ míní.

Vendula Pizingerová (50)

V roce 2020 se znovu stala maminkou naše Máma na přechodu, Vendula Pizingerová. Dva roky před padesátkou přivedla na svět syna Pepíčka. Toho porodila na den přesně k narozeninám svého o šestnáct let mladšího manžela Josefa. Než se narodil, říkaly jsme si s holkama, jak asi bude vypadat. No, mohlo mi dojít, že to bude kopie tatínka,” vzpomínala Vendula na svém profilu na Instagramu.

Přesto se ani Vendula nevyhnula nevyžádaným radám, kterými ji matky na sociálních sítích začaly zásobovat. Nelíbilo se jim například, že malého syna už od čtyř měsíců bere do sauny: „Není to nebezpečné? Saunování je u čtyřměsíčního miminka povolené? Jak se saunují takovýhle prcci? Bych to taky zkusila, ale nenašla jsem odvahu,“ psali jí.  Vendula nicméně zůstává nad věcí a všechny komentáře bere s humorem - je to přeci její syn.

Bára Basiková (59)

Ve svých 45 letech porodila syna Theodora zpěvačka Bára Basiková. Otcem je hudebník Petr Polák, za kterého byla také vdaná. „Porod proběhl císařem, a to tentokrát z více důvodů. Jednak jsem měla císaře už poprvé a také jsem přeci jen byla starší prvorodička a pan doktor nechtěl nic riskovat," svěřila se Bára webu Maminka.cz. Říká, že pro starší rodičky je představitelkou naděje.

U porodu tenkrát nechyběl manžel ani obě její dcery. „Opět jsem rodila v epiduralu, jen v částečném umrtvení. Pamatuji si skoro všechno. Plakala jsem dojetím, když mi Tedíka pan doktor předal."

Alena Šeredová (44)

V roce 2020 porodila dceru Vivienne Charlotte topmodelka Alena Šeredová. Bylo jí 42 let, rodila císařským řezem a otcem její dcerky je dědic automobilky Fiat, Alessandro Nasi. „Je to nádherné, už jsem si ten pocit nepamatovala,“ nechala se modelka slyšet prostřednictvím svých sociálních sítí. „Je to trochu jiná emoce díky věku." Z předchozího vztahu s fotbalistou Gigi Buffonem už má starší syny Davida Leeho (12) a Louise Thomase (14).

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články