Romantické drama Pohádkář: Tajemství choulostivých scén s Geislerovou a Herzigovou

Romantické drama Pohádkář: Tajemství choulostivých scén s Geislerovou a Herzigovou
Zdroj: Nova Cinema
Pohádkář je příběh o spalující vášni, která si dříve nebo později vybere svou daň. Snímek byl natočen podle stejnojmenného románu Barbary Nesvadbové.Jiří Macháček musel kvůli filmu zhubnout 15 kilo a naučit se hrát na ukulele.A stejně jako jeho kolegyně i on se musel připravit na scény, v nichž bude mít na sobě jen minimum oblečení. Pokud vůbec.Aňa Geislerová byla během natáčení v šestinedělí. Vše se tak muselo přizpůsobit jejím potřebám.+ 5 fotek+ 6 fotek

Pohádkář vypráví o muži, který trpí krizí a musí se vypořádat s tíživou finanční situací, způsobenou dluhy. Adaptace románu Barbary Nesvadbové nepostrádá romantiku, je však obohacena i o detektivní linii. Jak tvůrci přistupovali k natáčení choulostivých scén, které čekaly také na slavnou modelku Evu Herzigovou?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 27. 01. 2021 16:00

Kapitán Rott vyšetřuje nález těla neznámého muže, kterého vyplavila řeka. Záhy se ocitne uprostřed milostného dramatu, jehož hlavní hrdina si vybudoval dva souběžné životy se dvěma krásnými ženami. Pro jednu je Mára, pro tu druhou Kamil. Je to příběh o lži, podvodu i odpuštění. A také o životě, který se žije tady a teď, a nemyslí se na to, co bylo včera a co bude zítra. Na film Pohádkář se můžete podívat dnes ve 20:00 na Nova Cinema.

Těžký úkol

Zadaptovat román tak, aby se dal převést na stříbrné plátno, není vždy úplně lehké. Své o tom ví i režisér Pohádkáře Vladimír Michálek. Nejdříve na scénáři pracoval s jedním kamarádem, ale moc se jim nedařilo. Celý projekt dali raději na čas k ledu. Po potřebné pauze se začal adaptací zabývat Marek Epstein, který nakonec přišel na to, jak dodat příběhu větší šťávu. Vymyslel postavu policisty, který si během vyšetřování dá do pořádku svůj vlastní život, jenž je v troskách.

Autorce knižní předlohy to naštěstí nevadilo. „Bára Nesvadbová nám nechala volné ruce,” uvedl Michálek pro Deník.cz. „Samozřejmě jsme s ní ale každý nový nápad konzultovali.” Když začal casting, jako první byl obsazen inspektor Rott, kterého si zahrál Matěj Hádek. „Napadl mne proto, jelikož je jediný herecký typ, který má v sobě určitou komplikovanost. Zbývalo se pak jen domluvit, zda do toho půjde, když nejde o jeho obvyklý komediální žánr.”

Odvážné dámy na scéně

Stejně jako v knize, ani ve filmu nechybí odvážné erotické scény. Jak je ale natočit, když obě hlavní herečky už mají rodiny a děti? „Rozhodně jsem nechtěl natočit nějaké soft porno,” pokračoval Michálek. „Po vzájemné dohodě se scény točily pouze s velmi decentním nalíčením, tak, aby byly vidět i vrásky. Všechny odvážné momenty zvládly (Aňa Geislerová a Eva Herzigová) s bravurou.”

Evu Herzigovou si do filmu vyhlédla Bára Nesvadbová. Michálek pak za modelkou jezdil do Londýna, kde spolu dopodrobna probírali scénář. „Byla úžasně pracovitá. Různě jsme se k textu a její postavě dobírali. Rozhodnutí, zda ji obsadím, nechala čistě na mně,” dodal režisér Vladimír Michálek.

Tajný honorář

Filmovým milencem Evy Herzigové se stal představitel hlavní role Jiří Macháček a čekalo je hned několik žhavých scén. „Karla je žena ve středním věku, která si uvědomí, že nikdy neprožila pravou lásku. I když je její partner pořádný ztroskotanec, najde v něm vše, co potřebuje. Takovou vášeň by si měl prožít každý,” svěřila se Blesku topmodelka Herzigová. Její honorář za velmi odvážnou roli byl úzkostlivě střežen. Předpokládalo se však, že si naúčtovala podobně jako za modeling, tedy minimálně šestimístnou částku.

Zdroje informací:

Nova Cinema: Pohádkář

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články